En hızlı aile otomobili yenilendi: 2020 Audi RS6 Avant

Yüksek performanslı station-wagon otomobil dendiğinde aklımıza ilk gelen model olan 2020 Audi RS6 Avant yeni nesliyle karşımıza çıktı. Yeni model, seleflerinden farklı olarak ABD’de de satışa sunulacak.

Tasarım olarak A6 ve S6 modellerinin izinden giden RS6 Avant, detaylarda kardeşlerinden ayrılıyor. Ön kısımda, güncel Audi modellerinden aşina olduğumuz büyük ızgarayı görüyoruz. Ön ızgaranın üst bölümünde ise Audi’nin yeni tasarım felsefesini yansıtan hava girişine yer verilmiş. Ön ızgaranın her iki tarafına konumlandırılan hava girişleri ise üçgen formunda. Bu bölüm ayrıca gümüş renkli detaylarla süslenmiş.

Sportif ögeler yan tarafta da devam ediyor. 22 inç boyutundaki özel jantlar aracın sportif karakterine katkıda bulunurken agresif yan marşpiyeller de bu görünümü destekliyor.

Arka tasarıma baktığımızda şişkin arka çamurluklardan gözlerimizi alamıyoruz. Çamurluk haricinde büyük egzozlar ve tamponun alt kısmını çevreleyen gümüş şerit göz dolduruyor. RS6’dan mükemmel bir V8 sesi alacağımızdan hiç kuşkumuz yok.

İç mekana geçersek, 12.3 inç dijital gösterge grubu bizleri karşılıyor. Audi’nin diğer üst modellerinden aşina olduğumuz çift ekranlı düzen de korunmuş. Bilgi-eğlence sistemi ekranının boyutu 10.1 inç olurken, iklimlendirme sistemini kontrol ettiğiniz ekranın boyutu ise 8.6 inç olarak açıklandı. Kontrol panelinde gözümüze çarpan diğer detaylar arasında karbon fiber kaplamalar, alaşım pedallar ve kırmızı quattro rozeti yer alıyor. Aracın 565 litrelik bagaj hacmi ise hızlı babaları kendine çekecek gibi görünüyor.

Audi ayrıca dijital gösterge grubunun “lastik basıncı, tork, motor yağı sıcaklığı, tur zamanı, hızlanma ölçümleri ve g kuvvetleri hakkında bilgi sağlayan” RS ekranlarına sahip olduğunu açıkladı.

600 beygirlik V8 motor

Frankfurt’ta dünya prömiyeri gerçekleştirilecek olan 2020 Audi RS6 Avant, 600 beygir ve 800 Nm tork üreten çift turbo 4.0 litrelik V8’e ev sahipliği yapıyor. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç, gücünü  8 ileri otomatik şanzıman ile yere aktaracak. 100 km/s sürate çıkmak için 3.6 saniyeye ihtiyaç duyan aracın son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış. Dynamic Package ile ile bu değeri 280 km/s’ye çıkarmak mümkün. Yeni sunulan Dynamic Package Plus ise 305 km/s hıza ulaşmanızı mümkün kılıyor.

Güçlü motorun yanı sıra RS6, özel olarak ayarlanmış adaptif havalı süspansiyonlara sahip. Bunun yanı sıra arka tekerleklerin her biri arasında aktif olarak tork dağıtan viraj çevikliğini arttırmak için tasarlanan arka diferansiyel de yeni RS6’da yer alıyor.

Konfor, otomatik, sport ve eco dahil olmak üzere altı farklı sürüş moduna sahip olacak olan Audi RS6 Avant, RS1 ve RS2 olarak adlandırılan iki benzersiz modla birlikte geliyor. Tek tek ayarlanabilen bu sürüş modları direksiyon üzerindeki RS tuşu üzerinden aktif hale getirilebiliyor.

Audi, yeni RS6 Avant’ı 2020 yılının ilk çeyreğinde Avrupa’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan Audi RS6 Avant hakkında ilerleyen günlerde daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu