Gelecekte klasik olması beklenen 10 yeni otomobil

Bugün piyasada mevcut olan ve koleksiyoncular ve geleceğin meraklıları için sahip olması gereken birçok yeni araç var. Koleksiyoncular ve meraklılar için bugünden sahip olunması gereken birçok yeni otomobil var. Biz de kendimize göre en iyi 10 otomobili sıraladık.

BMW M2 Competition

M2 Competition standart M2’nin yerini aldı. Daha fazla güç üreten 410 beygirlik motorunun yanı sıra aracın çevikliği, sürücü ile iletişimi ve performansı arttırıldı.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Günümüzün 156 GTA’sı olan Quadrifoglio, Mercedes-Benz C63 AMG’nin direkt olarak rakibi. Tasarım olarak bize göre adeta bir sanat eseri olan aracın kaputunun altında da ise Ferrari imzalı 510 beygir güç üretebilen 2.9 litrelik V6 motor yatıyor.

Ford Fiesta ST

Hızlı bir Ford olmadan geleceğin klasik otomobil listesi olmazdı. Ford, Escort Cosworth, Sierra Cosworth, XR2 ve XR3i gibi modellerle harika sürücü arabaları üretebildiğini kanıtlamıştı. Fiesta ST ender olmaktan uzak, ancak selefinin sürüş deneyimi ve başarısı göz önüne alındığında, Fiesta ST’nin şu anki nesli kesinlikle gelecekte bir klasik olmaya aday.

Hyundai i30 N

İ30 N, Hyundai’nin ateşli hatchback pazarındaki ilk girişimini temsil ediyor ve bu da onu doğal bir aday haline getiriyor. 280 beygirlik motoru onu Honda Civic Type R’ye rakip olmaktan alıkoysa da Focus ST ve Golf GTI’ye iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Kia Stinger

Tıpkı kardeş şirketi Hyundai gibi, Stinger da 2013 yılında tanıtılan Pro Cee’d GT’den sonra Kia’nın ilk ciddi performans modeli olarak öne çıkıyor. GT-S versiyonu 340 beygir güç üretebilen 3.3 litrelik çift turbo beslemeli V6 motora ev sahipliği yapıyor. Aracın klasik olmaya aday olmasındaki en büyük etkenlerden biri de tasarımı ile insanları ikiye bölmüş olması.

Mercedes-AMG A45

A45 AMG‘nin artık ateşli hatchback segmentinin üzerine çıktığını düşünüyoruz. Özellikle S takısı alan versiyonun ürettiği 421 beygir güç ve 3.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi ile A45 AMG’nin artık farklı bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Suzuki Jimny

Son yıllarda piyasaya çıkan en sevilen yeni otomobil olduğunu söyelebileceğimiz yeni Jimny, Mercedes-Benz G-Serisi ve Jeep Wrangler’e ucuz bir alternaif oluşturuyor. Sınırlı bir yıllık üretimi olan bu araca talep oldukça yoğun. 1.5 litrelik motoru yavaş ve iç mekanı ilgi çekicilikten uzak olsa da Suzuki Jimny gelecekteki klasik otomobil adaylarının en güçlülerinden.

Tesla Model S

Model S P100D’nin gelecekte bir klasik olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Performansı ile bir Ferrari’ye kafa tutabilen bu araç, elektrikli motoruyla da çevreciliğinden ödün vermiyor.

Toyota GT86

Subaru ile birlikte inşa edilen GT86, 2012’den beri üretimde olan süsten uzak tamamen bir sürücü otomobili. Dört silindirli boksör motora ev sahipliği yapan aracın ürettiği 200 beygir ve arkadan çekişli olması onu mükemmel bir spor otomobil yapmaya yetiyor. Uzun zamandır üretimde olmasına rağmen GT86’nın hala nadir olduğunu da söyleyebiliriz.

Volkswagen Golf GTI TCR

Yeni nesil Volkswagen Golf GTI’nin gelmesini beklediğimiz şu günlerde Golf GTI TCR, MK7 modellerinin son versiyonunu temsil ediyor. TCR, standart GTI’nın sahip olduğu tüm donanımların yanı sıra performans iyileştirmelerini içeren son MK7 GTI olarak dikkat çekiyor. TCR Golf GTI MK7’nin sonuncusu olduğu için, gelecekte tüm meraklıların isteyeceği bir model olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu