Jaguar, otomobilin sözlük anlamını değiştirecek

Elektrikli araçlar, otomotiv endüstrisinin, batarya teknolojisinin ve sürüş alışkanlıklarımızı değiştimesinin yanı sıra ‘otomobil’ kelimesinin sözlük anlamını da değiştirecek gibi görünüyor. Jaguar bu konuda ilk girişimi yaptı.

Her ne kadar TDK’da otomobilin karşılığı olarak ‘motorlu, dört tekerlekli kara taşıtı’ yazsa da bazı ülkelerin sözlükleri, otomobil kelimesinin tanımını bu kadar geniş tutmamış.

Jaguar, Oxford İngilizce Sözlük(OED) ve Oxford sözlüklerinde otomobilin ‘içten yanmalı motorla çalışan araç’ olarak tanımlandığını belirterek bunun değişmesi gerektiğini vurguladı.

İngiliz otomobil üreticisi, mevcut tanımlama ile elektrikli SUV modelleri I-Pace’in bir otomobil olmadığının altını çizdi. #RedefineTheCar etiketi ile sosyal medya üzerinden insanları bunun değiştirmeye çağıran Jaguar, bir yandan da otomobillerin doğru tanımının nasıl olması gerektiğini takipçilerine sordu.

Durumu düzeltmek amacıyla Jaguar, elektrikli araçlar (EV) dahil olmak üzere ilave güç aktarma organlarını içerecek bir tanımlama için OED ve OxfordDictionaries.com’a resmi bir başvuruda bulundu.

Jaguar

Jaguar Land Rover’ın adlandırma komitesinin başkanı David Browne konu hakkında yaptığı açıklamada ”Otomobilin tanımının modasının biraz geçmiş olduğunu görmek şaşırtıcı. Bu nedenle, Oxford İngilizce Sözlüğünü ve Oxford Sözlüklerini, geleneksel içten yanmalı motorlardan daha sürdürülebilir güçlere doğru geçişi yansıtacak şekilde, sınıflandırmalarını güncellemeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Bu başvuru aslında oldukça başarılı bir pazarlama stratejisi. İngiliz üretici, bu sayede Dünya’da Yılın Otomobili Ödülü‘nün de sahibi olan I-Pace modelini göz önünde tutmuş oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu