Orijinal Mustang Bullitt, açık artırmaya çıkıyor

Steve McQueen’in kullandığı orijinal 1968 Ford Mustang Bullitt, Florida’daki 2020 Kissimmee Müzayedesinde açık artırmaya çıkacak.

Otomobil severlerin favori filmlerinden olan Bullitt filmi için üretilen iki Mustang’den biri olan bu araç, özellikle ünlü kovalamaca da dahil olmak üzere sayısız durumlarda Steven McQueen tarafından kullanılmıştı.

Müzayede evinin yaptığı açıklamaya göre çekimler tamamlandıktan kısa bir süre sonra otomobil özel bir alıcıya satılmış. Araba 40 yıl boyunca gözden kaybolmuş ve birçok kişi hurdaya dönmüş olduğunu düşünüyordu. Ancak bu özel otomobil, Bullitt’in 50. yıldönümü olan Ocak 2018’de Detroit Otomobil Fuarı’nda yeniden ortaya çıktı.

Filmlerde kullanılan efsane otomobiller

Aracın sahibinin Sean Kiernan adında bir adam olduğu öğrenildi. Rahmetli babasından devraldığı aracın satışından milyonlarca lira kazanması bekleniyor. Henüz resmi tahminler açıklanmadı, ancak bunun açık artırmada satılan en pahalı Ford’lardan biri olacağına hiç şüphe yok. HAGERTY şirketi 2018 yılında aracın değerinin 4 milyon dolar olabileceğini belirtmişti ancak biz bu değerin daha üstüne çıkılabileceğini düşünüyoruz.

Edinilen bilgiye göre 1968 Mustang Bullitt, 2020 yılının Ocak ayından itibaren ABD genelinde birçok müzayedede sergilenecek. Araç satılırken, orijinalliğinin korunması da zorunlu tutulacak.

Diğer orijinal Mustang Bullitt, 2017’de Meksika’daki bir hurdalıkta bulunmuştu. Eleanor’a dönüştürülmek istenen otomobil, filmlerde daha çok atlama sahnelerinde kullanılmış. Bu otomobilin de diğer örneği kadar olmasa da 1 milyon doların üzerinde bir değere sahip olduğu düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu