Daha olgun ve sportif: 2020 Nissan Juke

Kompakt crossor segmentinde farklı tasarımıyla ön çıkan Nissan Juke ikinci nesliyle karşımıza çıktı. İlk neslinin tanıtımının üzerinden neredeyse 10 yıl geçen Juke, her anlamda gelişmiş görünüyor.

Evrimsel bir tasarıma sahip olan yeni Nissan Juke, mimarisini Renault Captur ve Clio ile paylaşıyor. Yeni nesil ile birlikte CMF-B platformuna geçiş yapan Juke, böylelikle daha fazla iç hacmi de beraberinde getiriyor. 4.210 mm uzunluğunda, 1.595 mm yüksekliğinde ve 1.800 mm genişliğinde olan yeni Juke, selefine göre 23 kg hafiflemiş.

2020 Nissan Juke, güçlü karakter çizgisi ve farklı renkli tavanı ile birlikte daha atletik bir görünüme kavuşmuş. Daha belirgin bir V formlu ön ızgaraya ev sahipliği yapan araçta, ön ve arka aydınlatma gruplarında standart olarak LED farlara yer verilmiş. Aydınlatma gruplarından bahsetmişken, Juke’nin ikonik yuvarlak farları yerini korurken, onun üzerinde ise daha zarif yatay LED DRL farlar konumlandırılmış. Arka bölümde ise bumerang formlu stop lambaları yerini, daha geleneksel türevlerine bırakmış.

Fuji Sunset adı verilen yeni renk seçeneği ile birlikte Juke, 11 farklı renkte tercih edilebilecek. Nissan ayrıca, özelleştirilebilir tamponlar, yan eşikler ve 19 inç alaşım jantlar dahil olmak üzere birçok kişiselleştirme seçeneği de sunacak.

Dış bölümle karşılaştırdığımızda iç mekanın ise baştan aşağıya yenilendiğini söyleyebiliriz. Yüzer bir bilgi-eğlence sistemi ekranına kavuşan Juke’de birçok işlevi yerine getirebilen yeni bir direksiyon simidine ve daha az düğmeye ev sahipliği yapan ön konsola yer verilmiş.

Tüm bunların yanı sıra arka koltuklardaki diz mesafesinin 58 mm arttığını belirten Nissan, baş mesafesinin de 11 mm arttığını belirtti. Japon üretici ayrıca bagaj kapasitesinin de %20 oranında artarak 422 litreye ulaştığını altını çizdi.

Teknolojik anlamda da çağımızı yakalayan aracın yeni NissanConnect bilgi-eğlence sistemi Apple CarPlay, Android Auto ve Google Assistant ile uyumlu 8 inçlik bir dokunmatik ekran sunuyor. 8 hoparlörlü Bose Personal Plus ses sistemi de gelişmiş ses kalitesi isteyenler için sunulmuş.

Nissan, sürüş pozisyonunun iyileştirildiğini de belirtirken, yeni yumuşak dokunuşlu malzemelerin artık gösterge tablosu etrafında ve kapı döşemelerinde kullanıldığını söyledi. 2020 Juke, artık standart olarak spor ön koltuklarla sunulurken, isteğe bağlı Alcantara ve deri döşeme ile tercih edilebilecek. Kabin içerisinde de çeşitli kişiselleştirme seçeneği müşterileri bekliyor olacak.

2020 Nissan Juke, ilk etapta 1.0 DIG-T motorla birlikte sunulacak. Turbo beslemeye sahip 3 silindirli bu benzinli ünite 117 beygir güç üretebiliyor. Bu motor 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı şanzımanla satın alınabilecek.

Teknoloji cephesine bakacak olursak, otomobil üreticisine göre 2020 Nissan Juke, şimdiye kadarki en çok bağlantı özelliklerine sahip Nissan modeli olacak. Yeni crossover modelde, yaya bisikletli algılama özelliğine sahip Acil Durum Fren Sistemi, Trafik İşareti Algılama, Akıllı Şerit Asistanı, ARka Çapraz Trafik Uyarısı Kör Nokta Asistanı’nı içeren Nissan Intelligent Mobility teknolojilerine sahip.

Nissan, Juke’yi İngiltere’deki Sunderland fabrikasında inşa etmeye devam edecek. İlk teslimatların ise Avrupa’da Kasım ayının sonunda başlaması beklniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu