En nadir R129: Mercedes-Benz SL 73 AMG

Bu Mercedes-Benz SL 73, AMG’nin şimdiye kadar ürettiği en nadir versiyonlardan bir tanesi. Aslında paranın satın alabileceği en iyi otomobillerden biri olduğunu da söyleyebiliriz.

AMG’nin 1997’den 2001 yılına kadar SL 73’ün 40 ila 50 adet arasında ürettiği tahmin ediliyor. Bu nedenle Mercedes-Benz SL 73 AMG, koleksiyoncular arasında da oldukça popüler bir ‘youngtimer’. Görsellerde yer alan 1999 model makyajlı versiyon ise Japonya’ya sıfır km olarak getirilmiş. Bu özel otomobilin geçtiğimiz yıllarda sadece 35.000 km yol yaptığının da altını çizelim.

Bu güzel R129’u SL 73’e dönüştürmek için AMG, 6.0 litrelik M120 V12 motorunu almış ve onu 7.3 litreye çıkarmış. Sadece bununla yetinmeyen şirket, motorun bazı parçalarını da elden geçirmiş. Sonuç olarak 533 beygir güç ve 750 Nm tork ortaya çıkmış. Motorunu Pagani Zonda ile paylaşıyor olması, SL 73’ü daha da özel hale getiriyor.

Kolayca 320 km/s hızın üzerine çıkabilen otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresi ise ‘sınırlı çekiş’ altında 4.6 saniye olarak hesaplanıyor. AMG ayrıca SL’nin bu güce ayak uydurabilmesi için aktif süspansiyon ve fren sisteminde de çeşitli güncellemelere gitmiş.

Aracın dış görünümüne baktığınızda ise onu standart bir SL’den ayırmanız oldukça güç; bu da onu tam bir ‘sleeper’ yapıyor. Bruno Sacco’nun elinden çıkan zarif gövde çizgileri, AMG’nin gövde parçaları ve klasik 5 kollu jant ile tamamlanmış. Çift egzoz çıkışı ve logolar AMG’nin aracın performansı hakkında verdiği tek ipuçları olabilir.

Mercedes-Benz SL 73 AMG, bugün en iyi modern klasiklerden biri olarak görülüyor. Otomobil meraklıları ve koleksiyonerler, 24 Ekim’de Londra’da gerçekleşecek müzayede için tekliflerini hazırlıyorlar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu