Volvo Polestar markasıyla elektrikli tarafta öne çıkıyor.

Volvo’nun alt markası olan Polestar, bir yöneticisi tarafından Teslaya yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Son olarak karşımıza Volvo Polestar 2 ile çıkan firma, bu modelini direkt olarak Tesla Model 3 rakibi olarak konumlandırıyor. Bu konuda bir açıklama yapan Polestar’ın önemli isimlerinden Ian Collins, Tesla’nın “enerji verimliliği” konusunda kendileri dahil tüm sektörden daha ileride olduğunu itiraf ediyor.

Bu sayede Tesla araçlar pil kapasitelerinden çok iyi yararlanarak aynı kapasitede pil taşıyan rakiplerden daha uzun menzil sunabiliyor. Tesla’nın aktif olarak kendi teknolojilerinin geliştirdiğini de aktaran Collins, bu konuda Tesla’yı geçmek için çalışmalarının devam ettiğini de aktarıyor. Tesla’nın kendilerine göre diğer birçok alanda geri olduğunu aktaran yönetici, bunların ne olduğunu paylaşmak istemiyor. Fakat bunların seri üretim veya üretim kalitesi konusunda olduğu tahmin ediliyor. Bu konuda tecrübeli taraf olan Volvo, pazarın devleri arasında öne çıkmaya çalışıyor.

Volvo Polestar yeni otomobili ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Volvo Polestar 2, tam dolu pille kullanıcılarına 440 km menzil sunuyor. 408 beygir güç üreten tamamen elektrikli olan Polestar 2, 0’dan 100 km/s hıza ulaşması için 5 saniyenin altında bir süreye ihtiyacı var. 78 kWh kapasitesinde pil yer alan otomobil, genel olarak elektriğin dinamikliğini konforla birleştiriyor. 2020 yılında üretime gireceği belirtilen elektrikli otomobil, açıklandığı kadarıyla 63 bin dolardan satışa çıkarılacak. Ancak bu başlangıç fiyatı olacak. Firmanın daha sonra aracın fiyatını 40 bin dolara kadar çekeceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu