Eski ve yeninin buluşması: Mercedes-Benz Simplex

Mercedes-Benz Design, Design Essentials 2019 için Simplex adı verilen bir konsept otomobil yarattı. Alman üretici, konsept modellerini “tarihi mirasa ve markanın doğuşuna saygı” gösteren retro tasarımlı bir roadster olarak nitelendiriyor.

Geçmişe bir saygı duruşu niteliğinde tasarlanan Mercedes-Benz Vision Simplex, Fransa Race Week’te yarışmaya egemen olan 1901 Mercedes 35 PS modeli baz alınarak ortaya çıkarılmış. Mercedes-Benz, modelin “ilk modern otomobil olarak kabul edildiğini” söylerken, bu yüzden yeni bir konseptle bu efsane otomobilin anısını tekrar yaşatmaya karar vermişler.

Simplex, bir asır öncesinin bronz radyatörlerini hatırlamak amacıyla tasarlanmış seçkin bir ‘rose gold’ renkli ızgara çerçevesine sahip. Bununla birlikte, ızgaranın iç bölümü ise Mercedes yazısının yanı sıra otomobilin durumu hakkında bilgi sağlayan animasyonları gösteren dijital bir ekranla değiştirilmiş.

Daha da önemlisi, konsept Mercedes yıldız amblemini yüzeyinde barındıran benzersiz lastikleri olan dört bağımsız tekerleğe sahip. Muhtemelen elektrikle çalışan konsept model için Mercedes, ”alternatif bir sürüş sistemine sahip” açıklamasıyla yetindi.

Arkaya doğru ilerlediğimizde ise deri kayışlar ve ‘rose gold’ renkli tokalar tarafından tutturulmuş kaputu görebiliriz. İki koltuklu olarak tasarlanan otomobil, ön camdan yoksun. Klasik yarış otomobillerini hatırlatan çift gövde rengi de unutulmamış.

Şık çizgiler iç mekanda da devam ediyor. Dış bölümde olduğu gibi ‘rose gold’ detaylara burada da yer verilirken, minimalist gösterge paneli de oldukça güzel tasarlanmış. Mercedes-Benz bu yaklaşımı “hiper analog” olarak adlandırırken, aracın sadece gerektiğinde bilgi gösterdiğini belirtti.

Konsept otomobil, yüksek teknolojiye sahip ekranların yanı sıra, retro tarzı bir saat ve ahşap kaplama direksiyonuyla geçmişe göz kırpmayı sürdürüyor. Aracın masmavi döşemeleri ve kapitone koltuklarının da oldukça şık göründüğünü söylemeden geçmeyelim.

Her ne kadar üretime geçmeyecek olsa da Mercedes-Benz Vision Simplex, markanın birçok yeni teknolojisini içerisinde barındırıyor. Konsept modelde kullanılan bazı teknolojileri ilerleyen yıllarda Mercedes-Benz’in modellerinde görmemiz mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu