Ferrari F8 Spider sonunda gün yüzüne çıktı

Ferrari F8 Spider modelini uzun zamandır bekliyorduk. İtalyan üretici de sonunda ortadan motorlu üstü açık otomobilinin üzerindeki örtüleri kaldırdı.

F8 Tributo‘ya da gücünü veren 721 beygir güç ve 770 Nm tork üretebilen 3.9 litrelik V8 motora ev sahipliği yapan Ferrari F8 Spider, 100 km/s sürate ulaşmak için 2.9 saniyeye ihtiyaç duyuyor. 200 km/s hıza ulaşması 8.3 saniye süren aracın azami sürati ise 340 km/s olarak açıklandı.

Ferrari 488 Pista‘nın sahip olduğu güç ünitesinin bir benzerinin kullanıldığı F8 Spider’da nikel bazlı bir süper alaşım olan İnkomel’den yapılan egzoz manifoldlarına yer verilmiş. Spider, 1400 kg’lik ağırlığı ile F8 Tributo’dan bir miktar daha ağır.

F8 Spider’da tıpkı önceki 458 Spider ve 488 Spider modellerinde olduğu gibi kaydırılabilir bir tavana yer verilmiş. Tamamen açılması ya da kapanması 14 saniye süren tavan, 45 km/s hızlara kadar aktif olabiliyor.

488’in elden geçirilen tasarımı ile birlikte F8 Spider daha iyi bir soğutma ve yere basma kuvvetine sahip olmuş. İtalyan süper otomobil üreticisi, yeni modellerinin 488 Spider’dan aerodinamik anlamda %10 oranında daha verimli olduğunu açıkladı.

F8 Spider, coupe kardeşinde olduğu gibi Ferrari’nin Side Slip Control 6.1 sistemini ve en yeni Ferrari Dynamic Enhancer sistemini (FDE +) içerisinde barındırıyor. Bu sistemler dönüşlerde fren kaliperlerindeki basıncı ayarlarken, viraj çıkışları ve düşük kavrama koşullarında optimal çekiş gücü sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu