Tamamen elektrikli Volkswagen ID.3 tanıtıldı

Uzun süredir beklediğimiz Alman Otomobil üreticisi Volkswagen’in seri üretim tamamen elektrikli olan aracı Volkswagen ID.3 tanıtıldı. Tasarımsal olarak baktığımızda bizlere bir heyecan yaratmayan otomobilin fotoğraflarını daha önceden görmüştük.

Yinede baktığımız zaman geleceğin çizgisini bizlere getirdiğini görmek pekte zor değil ve gayet şık göründüğünü belirtmekte fayda var. Fotoğrafta gördüğümüz lansman rengi ile dikkatleri üzerine toplayan Volkswagen ID.3, üç farklı versiyon ile sunulacak.

İlk versiyon 45kWh pil ve yaklaşık kullanıcılarına 329 km menzil sunuyor. Diğer versiyonda 58 kWh pil yer almakla birlikte 421 km menzil değeri açıklanıyor. Son ve en üstteki versiyonda ise 77 kWh’lık piliyle 550 km menzil sunan Volkswagen ID.3 dikkat çeken menzili ile gözleri üzerine topluyor.

Destekli istasyonlarda Volkswagen ID.3’ler 30 dakika içerisinde 289 km yol yapacak kadar enerji depolayabildiği aktarılıyor. Bu ciddi bir değer. Alman üreticinin MEB elektrikli platformu üstüne kurulan Volkswagen ID.3 yıl sonunda üretime girecek.

Avrupa pazarında 2020 ortasında satışa sunulması beklenilen Volkswagen ID.3 pil garantisi içinde 160 bin km veya 8 yıl garantisi olacağı belirtliliyor. 30 bin euro seviyesinde satışa sunulacak olan modelin elektrikli gelecekte çok fazla satacağı şimdiden göz kırpmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu