Honda Avrupa’da dizel motor satmayacağını öne sürdü

2021 yılından itibaren tamamen elektrikli modellere geçmek isteyen Honda, Avrupa’da dizel motorlu otomobil satmayacağını öne sürdü. İlk elektrikli modeli E ile piyasada erken bir pay sahibi olmak isteyen Honda’nın bundan sonraki AR-GE yatırımlarını da bu alana kaydıracağı biliniyordu. Emisyon kuralları ve dizele olan talebin azalması ile Honda’nın elektrikli geleceğe yatırımları bizleri şaşırtmıyor.

Dizel motor yerine hibrit güç ünitesi ile gelen yeni nesil CR-V, Honda’da değişimin şimdiden başladığını bizlere gösteriyor. Ürün gamı geleceğini tamamen elektrik destekli modeller üzerine oluşturmaya hazırlanan şirket 2025’e gelindiğinde bu planı gerçekleştirmek istiyor. 

Bir çok marka’nın geçiş sürecinde hibritleri aktif rolde kullandığı süreçte, bu alan için çok da hevesli olmayan Japonya merkezli Honda ses getirecek somut adımlarını tahmin etmek pek zor değil. 

Ürün gamı geleceğini tamamen elektrik destekli modeller üzerine oluşturmaya hazırlanan Honda 2025’e kadar Avrupa’da sunduğu tüm modelleri elektriklendirmek istiyor. Honda’nın 2020’de gelecek yeni jenerasyon Jazz’ı yalnızca hibrit motorla sunacağı biliniyor. Japon üretici, yeniden yapılanma sürecindeki tasarruf kazanımlarını araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde kullanmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu