Porsche Boxster’dan Shooting Brake olur mu?

Birçok otomobil tutkunu Shooting Brake araçlara hayran. Oldukça etkileyici görünen bu araçların seveni gün geçtikçe de artmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise Porsche Boxster temelli bir Shooting Brake yapmak için çalışan Hollandalı Van Thull Development adlı modifiye dükkanı.

Proje hazır olmadan önce hala yapılması gereken çok iş var, ancak bu görüntüler bize bitmiş ürünün neye benzeyeceği konusunda iyi bir fikir veriyor.

986 Boxster temel alınarak inşa edilen aracın ön ve arka bölümleri ise 911 modelinden alınmış. Ön bölüm 997 nesil 911 GT3’ün bir kopyası gibi görünürken, arka bölüm ise 991’de alınmış. Bu aracın hayranı olduğumuzu söylememiz oldukça zor ancak, yine de ortada büyük bir Shooting Brake sevdası olduğu yadsınamaz.

https://www.instagram.com/p/B0h7p9Vlbvz/?utm_source=ig_embed

Yandan bakıldığında, Boxster Shooting Brake’te biraz alçak monte edilmiş bir küçük kapı ve 911 Turbo hava girişi görülüyor. Tavan çizgisi de tıpkı Shooting Brake’lerde olduğu gibi eğimli tasarlanmış. Biraz daha eğim ile aracın çok daha iyi görüneceğini düşünüyoruz.

Porsche tarafından üretilen sıfır kilometre bir Shooting Brake istiyorsanız, bu Boxster’dan çok daha iyi görünen Panamera Sport Turismo kesinlikle doğru tercih. Alçalan tavan çizgisi otomobile coupe gibi bir hava katarken, station model bu kadar çekiciyken, ‘insanlar neden sedanı tercih etsinler ki?’ diye düşünmeden edemiyoruz. Farklı güç seçenekleri ile sunulan Sport Turismo, giriş seviyesinde 326 beygire sahip. Model gamının tepesinde yer alan Turbo ise sahip olduğu 550 beygir ile müşterilerin karşısına komple bir otomobil olarak çıkıyor.

Ancak biz yine de bu projenin son halini de merak ediyoruz.

https://www.instagram.com/p/B0eZmOMClP3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu