Mazda, ilk elektrikli modelini Tokyo’da tanıtacak

Mazda, 25 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Japonya’nın başkentinde gerçekleşecek olan 2019 Tokyo Otomobil Fuarı’nda ilk seri üretim elektrikli modelini resmi olarak tanıtacağını açıkladı.

Japon marka, “tamamen yeni bir model” olması haricinde, elektrikli otomobil hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamaktan kaçındı. Daha önce CX-30 karoseri üzerinde gördüğümüz prototipler de bizlere pek bir ayrıntı vermedi.

mazda cx-30

35.5 kWh’lik batarya paketine sahip olan prototiplerin güç aktarma sistemi hakkında ise perk bir şey bilmiyoruz. Araçların menzili de başka bir büyük bilinmeyen. Benzer boyutlu bataryalar ile karşılaştırdığımızda ise Mazda’nın elektrikli otomobilinin de 240 km’nin üzerinde menzile sahip olacağını söyleyebiliriz. 32.6 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapan yeni MINI Cooper SE‘nin 270 km’lik menzile sahip olduğunu düşünürsek, Mazda logolu otomobil de bu değere kolayca ulaşabilir.

Mazda’nın ilk elektrikli otomobilinde tek elektrik motoruna yer verileceği düşünülürken, bu elektrik motorunun 143 beygir güç ve 265 Nm tork sunacağı iddia edildi. Elektrik motorunun doğasından dolayı, henüz isimlendirilmemiş aracın hızlanmasının da başarılı olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Yeni model ilk etapta muhtemelen Avrupa, Çin ve Japonya pazarlarına yönelik batarya ve motor paketi ile sunulacak. ABD pazarı için ise Rotary motoruna sahip bir menzil arttırıcıya da sahip olabilir. Bildiğiniz gibi, Mazda, Paris Otomobil Fuarı’nda rotary motorunun menzil arttırıcı olarak kullanılacağını ve geliştirmelerin devam ettiğini onaylamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu