Porsche Taycan sevindirici haber ile geldi!

Stuttgartlı marka’nın Porsche Taycan için güzel ve yenilik haberi’nin kullanıcılarının yüzünü güldüreceği bizler için kesin. Porsche’nin tamamen elektrikli olan modeli Taycan’dan istenildiği takdirde opsiyonel olarak motor sesi alınabileceği ortaya çıktı. İçten yanmalı motorların ömrü gittikçe kısalıyor neredeyse tüm markalar elektrikli otomobillere, modellerine odaklarını yönlendirmiş durumdalar.

Çevreci bir o kadar da sessiz olan elektrikli otomobillerin en kötü yanlarından birisi olmayan motor sesini kullanıcılarına yönlendirmesi. Elbette ki elektrikli motorların bir sesi bulunuyor ancak süper spor otomobil kategorisindeki modellerde sesi yeterli olmuyor. Porsche yazılım mühendisleri bu eksikliği yazılım ile giderebiliyor. Bazı ülkelerin elektrikli araçlar için zorunlu dahi kıldığı yapay motor sesi, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Porsche Taycan modelinde aktif olarak yer almakta.

Kısa süre önce aracın Turbo versiyonu için Porsche electric sport sound isimli opsiyon ortaya çıkmıştı. Bu opsiyon ile Porsche, kullanıcılarına kulağa hoş gelen bir motor sesi ekliyor. Aracın kendi elektrik sesi ve yapay ses ile birleştirilen bu opsiyon Porsche tarafından 500 dolar fiyat etiketine sahip. Bu tarz pahalı ve gösterişli bir araca temeli yazılıma dayanan basit bir şeyin opsiyon olarak konulması biraz garip algılanıyor.

Model Taycan Turbo ve Taycan Turbo S olmak üzere iki farklı versiyon ile kullanıcılarına sunuluyor. Elektrikli otomobilin Taycan Turbo S versiyonu 0’dan 100 km/s hıza ulaşması için sadece 2,8 saniye gerekli model kullanıcılarına 412 km menzil sunmakta. Normal Porsche Taycan Turbo ise 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,2 saniyede çıkıyor ve 450 km menzil sunuyor. Maksimum limitli hızı 260 km/s olan Porsche Taycan, tam 616 beygir güç üretiyor. 800-volt şarj sistemiyle donatılan araç, 270 kW güçte sadece 22 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor. Rakip olarak Tesla Model S’in karşısına çıkacak Porsche Taycan, 150 bin dolar başlangıç fiyatıyla geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu