2020 Honda Jazz, Japonya Fuarı’ndan önce ortaya çıktı

Japonya’da resmi model rehberleri hazırlanan 2020 Honda Jazz / Fit ortaya çıktı. Yeni modelin nasıl görüneceğinin yanı sıra Japon pazarına yönelik donanım seviyelerini de böylece öğrenmiş olduk.

Beklendiği gibi, 2020 Honda Jazz tanıdık bir görünümle karşımıza çıkacak. Ancak yeni model, geleneksel ön ızgaranın yerini alan gövde rengindeki ön panel ve LED farlar ile birlikte çok daha yenilikçi bir görünüme kavuşmuş. Arla bölümde de dikey formlu stop lambalarından vazgeçilirken, yatay LED stop lambalarının çok daha şık olduğunu söyleyebiliriz.

İç mekan daha önce olduğu gibi pratiklik anlamında segmentinin liderliğine oynamayı sürdürecek. Yeni nesil ile birlikte ön konsolda çok daha basit çizgilere kavuşacak olan 2020 Honda Jazz, 7 inçlik dijital gösterge panelini de beraberinde getiriyor. Yeni bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacak olan Honda Jazz’da ilk olarak elektrikli Honda e‘de gördüğümüz iki kollu direksiyon simidine yer verilmiş.

Görselleri paylaşan Japon Creative311 adlı internet sitesi, yeni Honda Jazz’ın hibrit versiyonunda 1.5 litrelik benzinli motora çift elektrikli motorun eşlik edeceğini belirtti. Avrupa pazarında Honda Jazz’ın sadece bu ünite ile sunulması bekleniyor.

2020 Honda JAzz

2020 Honda Jazz, Japonya’da dört farklı donanım seviyesi ile sunulacak; Basic, Ness, Luxe ve crossover izleri barındıran Crosstar. Ness modelleri hem içerde hem de dışarıda daha canlı renk kombinasyonları ve sportif 16 inç alaşım jantlara sahip olacak. Luxe donanım seviyesine sahip modeller ise çift renkli deri iç ve modele özgü 16 inç alaşım jantlar ile birlikte geliyor.

Crossover izleri taşıyan Crosstar versiyonu, ek gövde kaplamaları, tavan rayları ve daha yüksek yapısı ile diğer modellerden ayrılacak. Crosstar’da ayrıca daha geleneksel bir ön ızgara ile karşılaşacağız.

23 Ekim’de kapılarını açacak olan Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Honda Jazz hakkında ilerleyen günlerde daha fazla detay ile karşınızda olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu