2020 Skoda Octavia böyle mi görünecek?

2020 Skoda Octavia, 11 Kasım’da resmi olarak tanıtılacak ancak tanıtımdan önce aracın ilk görseli internete düşmüş durumda.

Skoda Home adlı forum sitesinde yayınlanan görsel, 2020 Skoda Octavia’nın nasıl görüneceğini gözler önüne seriyor. Markanın yapılandırıcısından alındığını düşündüğümüz görsel oldukça gerçekçi görünüyor. Eğer paylaşılan görsel gerçekse, makyaj sonrasında gelen ve tartışmaya yol açan iki parçalı ön farların tarihe karışacağını söyleyebiliriz.

Aracın tasarımına baktığımızda, özellikle ön bölümün Skoda tarafından geçen hafta yayınlanan resmi eskizlere oldukça yakın olduğu görülüyor. Eskizle karşılaştırdığımızda, üretim versiyonu doğal olarak bazı etkileyici tasarım ögelerine veda etmiş. Eskizde yer almayan kapı kolları ve ince yan aynaların, üretim versiyonunda daha geleneksel bir yapıya kavuştuğunu söyleyebiliriz. Mevcut model ile kıyasladığımızda ise Çek üreticinin, evrimsel ve devrimsel tasarımı bir arada kullandığımı söylemek yanlış olmaz.

2020 Skoda Octavia

Genel olarak baktığımızda belirgin omuz çizgisi bizlere Skoda Superb’i hatırlatırken, üçgen formlu farlar ise Skoda Scala‘dan alınmış.

Aracın arka bölümünün resmi bir görseli henüz elimize geçmedi ancak eskizlerdekinden uzaklaşılacağını düşünmüyoruz. Bu bölümde de Skoda Scala’dan esinlenilmesi oldukça muhtemel.

24 Ekim’de tanıtılacak Volkswagen Golf Mk8‘de olduğu gibi 2020 Skoda Octavia da güncellenmiş MQB platformuna geçiş yapacak. Modüler yapı, 1.0 litrelik üç silindirli ve 1.5 litrelik dört silindirli turboşarjlı benzinli; 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik turbo dizel motorların yanı sıra hafif hibrit ve şarj edilebilir hibrit güç aktarma organlarına da olanak sağlayacak. Aracın üst versiyonlarında ise dört tekerlekten çekiş sistmenin sunulması bekleniyor.

2020 Skoda Octavia’nın gelişimi iç mekanda da devam edecek. Markanın en yeni bilgi-eğlence ve güvenlik sistemlerine ev sahipliği yapacak olan Octavia, performanslı RS ve yüksek yapılı Scout versiyonlarıyla da sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu