2020 Toyota Supra BMW tarafından geri çağırılıyor!

Bavyeralı otomotiv devi BMW, üretiminde Toyota ile çalıştığı 2020 Toyota Supra modellerinin bazılarını hatalı emniyet kemerleri sebebiyle geri çağırıyor.  Üretim sürecinde yaşanan ve güvenliğe etki eden bu geri çağırma hamlesi, şimdilik toplamda sadece yedi 2020 Toyota Supra örneğini etkiliyor. Şirketten gelen güzel haber ise, sorundan etkilenen müşterilerine yeni bir 2020 Toyota Supra verecek. Yeni nesil Z4 ile aynı alt yapı üzerine kurulan Supra bu sebepten ötürü pek çok kişli tarafından hatırı sayılır eleştiriye maruz kalacak gibi görünüyor.  Bununla birlikte geri çağırma haberi, Toyota’dan değil BMW tarafından geliyor.

BMW tarafından yapılan bu geri çağırmanın ilk çıkış noktasıysa bizi Washington merkezli Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından keşfedilen çok önemli bir güvenlik sorunu nedeniyle geri çağırılıyor. Kısa süre önce raporlara yansıyan detaylarda yeni Supra’nın bu hamlesindeki neden güvenlik başlığı altında. Emniyet kemerinde yer alan ve olası bir kaza sırasında kullanımı olumsuz anlamda etkileyecek bir bağlantı sorununa işaret eden kaynaklar, sıkıntı yaratacak bölümlerin geri çağırmayla birlikte tüm mekanizmayla birlikte değiştirileceğinin de altını çiziyor.

Kısa süre içerisinde Toyota tarafından da onaylanan geri çağırmanın BMW kaynaklı olmasının sebebiyse, halihazırdaki Supra üretim bandının BMW’nin Avusturya’da yer alan fabrikasında yapılmasına dayandırılıyor. Takip süreci her iki firma tarafından da yürütülecek olan bu hata, araç sahiplerine telefon çağrısıyla bildirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu