Aston Martin ilk motosikletinin ipuçlarını paylaştı

Aston Martin, süper otomobillerin ardından SUV modeli ile ürün gamını genişletmişti. İngiliz marka, şimdi de sınırlı sayıda üreteceği motosikletlerle dikkatleri tekrar üzerinde toplayacak gibi görünüyor.

”Performans ve tasarım arasında mükemmel denge”

Yeni motosiklet ile ilgili detaylar oldukça sınırlı ancak Aston Martin’in ”performans ve tasarım arasında mükemmel dengeyi sağlayan” bu motosikleti oluşturmak için Brough Superior ile ortaklık kurduğunu biliyoruz.

Proje hakkında çok az şey biliniyor, ancak şirketler ilk motosikletlerinin “Her ikisi de motosiklet tutkunu olan Aston Martin Genel Müdür Yardımcısı ve Tasarım Baş Sorumlusu Marek Reichman ve Brough Superior CEO’su Thierry Henriette’nin vizyonunun bir sonucu” olduğunu söylediler.

Paylaşılan eskiz pek bir ayrıntı ortaya koymuyor. Ancak, ince bir yakıt tankı ve tek kişilik oturma düzeni ile motosikletin yüksek performanslı bir model olacağı ortaya koyulmuş. Şirketler ayrıca, “en iyi malzemeler”in yanı sıra motosiklette yenilikçi mühendislik çözümleri kullanılabileceğini de ima etti.

Motosiklet, 5 Kasım’daki EICMA fuarında tanıtılacak. Yeni model, Aston Martin’in ikonik kanatlı logosunu taşıyacak ilk motosiklet olarak da öne çıkacak.

Aston Martin’in neden motosiklet pazarına girmeye karar verdiğine dair bir bilgimiz yok. Reicham ise bu konu hakkında, “Brough Superior ile işbirliği yapma fırsatı, bize güzellik ve mühendisliğin araç tasarımında duygusal bir parça oluşturmak için nasıl bir araya getirilebileceği konusundaki benzersiz görüşlerimizi sunma şansı verdi.” diye konuştu.

Henriette de Reichman’ın sözlerinin altını çizerek, ”Aston Martin ve Brough Superior, özel tasarım ve performans için aynı tutkuyu paylaşan iki lüks otomotiv üreticisi; yakın bir ortaklık çerçevesinde bir motosiklet geliştirme fikri doğal olarak ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Fiyatlandırma hakkında bir henüz bir açıklama yok, ancak motosiklet Aston Martin’in en uygun modeli haline gelecektir diye düşünüyoruz. Ayrıca Toyota iQ’nun elden geçirilen bir versiyonu olan Cygnet’ten daha ilginç olmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu