Tesla’nın ‘Smart Summon’ özelliği akıllı görünmüyor

Tesla, geçmişte kamuya açık yollarda gelişmiş yarı-özerk sürüş fonksiyonlarının beta testlerini yapması nedeniyle eleştirilmişti. Yakın zamanda tanıtılan ‘Akıllı Çağırma (Smart Summon)’ özelliği için de benzer tartışmalar yapılıyor.

Resmi olarak Eylül ayının sonlarına doğru başlatılan bu fonksiyon, Tesla sahiplerinin birkaç yüz metre içerisinde bir akıllı telefon yardımıyla araçlarını kontrol etmelerini sağlıyor. Örneğin yağmurlu bir havada aracınızı olduğunuz yere çağırmanız mümkün ve oldukça da yararlı. Ancak bu fonksiyon zaman zaman sıkıntılar da yaratıyor ve gelen raporlara göre aracın sanki sarhoş bir şoför tarafından kullanıldığı ifade ediliyor.

tesla smart summon

Bu hadiseye karışan ise Tesla’nın SUV aracı Model X. Park alanından yavaşça çıkan aracın, sürücüsüne doğru yavaşça ilerlediğini görüyoruz. Ancak, park yerinde hiç şerit işareti bulunmadığı için Tesla, aynı anda siyah renkli bir Honda Accord’un dönerek park yerine doğru girdiği anda agresif bir şekilde sola doğru ilerlemeye başlıyor. Honda sürücüsü fren yaparken, Tesla sahibinin de kontrol tuşlarını bırakarak aracın durmasını sağlıyor. Ortaya çıkan bu görüntüde araçların birbiri ile temas yaşayıp yaşamadığını söylemek ise oldukça zor.

Tesla’nın ‘Smart Summon’ özelliğinin karıştığı tek olay bu değil; videonun yayınlanmasının ardından çarpışmadan son anda kaçınılan ve bir çarpışmanın olduğu olaylar da internete düşmeye başladı. Tesla’ların eğer başka bir aracı takip etmiyorlarsa, genellikle karşı yola geçtikleri ve tahmin edilemeyen manevralar yaptıkları belirtiliyor.

Bu ayın başlarında, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, sistemini güvenlikle ilgili bir kusuru bulunduğu takdirde harekete geçmekte tereddüt etmeyeceklerini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu