İngiliz üreticinin tarihindeki İlk SUV Aston Martin DBX

Aston Martin tarihinin ilk SUV modeli olarak asfalta dokunmaya hazırlanan Aston Martin DBX için geri sayım süreci devam ediyor. Uzun süredir devam eden test sürecinde pek çok kez kamuflajlı olarak karşımıza çıkan modellin tasarımıyla ilgili ana hatlar belirginleşti diyebiliriz. DBX ile ilgili detayları paylaşmaya devam eden marka kaynakları, tanıtım etkinliği yaklaştıkta bilgiler daha açık bir şekilde masaya sürülüyor. Bugün itibarıyla motor ve performans gibi bilgileriyle karşımızda duran DBX, iddiasını destekleyecek özelliklerine göz kırpıyor.

Kaynaklardan yapılan açıklamalarda bizleri modelde karşılayacak motorun özellikleri karşılıyor. Aston Martin DBX kaputunun altında twin-turbo destekli 4.0 litre V8 makineyle bizlere göz kırpıyor. DBX bizlere 542 beygir gücü ve 700 Nm torka sahip olacağını gösteriyor. DB11’den de bildiğimiz bu kalbin, markanın ilk SUV modelini 290 km/s hıza çıkartabilecek gücü sergileyecek.

Nürburgring’de gerçekleştirilen önemli testlerde 8 dakikanın altında süre yakalayabildiğine dair kulaklarımıza gelen bilgilerin de var olduğu belirtelim. DBX’in sadece performanstan ibaret olmayacağını da biliyoruz. Konfor odaklarıyla da kullanıcıların dikkatini çekmesi gereken araçta, karma nitelikli bir üst seviye arayışının da var olduğu aşikar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu