Tesla Roadster hakkında iddialı açıklamalar

Tesla Roadster, firmanın en çok merak edilen otomobili olarak diğer kardeşlerinden daha çok ön plana çıkıyor. Henüz ortaya çıkmayan Model Y, Semi ve pick-up modelinin yanında yeni Roadster üzerinde de aktif olarak çalışmalarını sürdüren Tesla, aracı ilk gösterildiği sürümden çok daha iyi hale getirdiklerini söylüyor. Bu iddialı açıklama firmanın direkt olarak tasarım şefi Franz von Holzhausen‘den geliyor.

Bir podcast’e katılan ünlü tasarımcı, araç için “ Tesla Roadster sürekli olarak evriliyor, gelişiyor. Aracın biraz daha zamana ihtiyacı var ancak çıktığında beklenilen zamana değecek ve eskisinden bile çok daha iyi olacak. Hem de her konuda” diyor. Bu açıklama Tesla Roadster için gerçekten insanın ağzını kulaklarına getiriyor çünkü aracın açıklanan ilk değerleri ve gösterilen tasarımı dahi nefes kesiyor.

Bu arada önemli bir bilgi daha verecek olursak, Elon Musk’ın araç için özel bir SpaceX paketi geliştirdiği de biliniyor. Eğer bu gerçekse kurulacak altyapı ile aracın uçabileceği söylentiler arasında. Burada bir uçak gibi değil sadece yerden belirli bir mesafe havalanacağı söylenen Tesla Roadster, bu özelliği ciddi, ciddi taşıyacak gibi duruyor.

Konulacak gaz itici sistem sayesinde yerden kalkarak yol alabileceği söylenen bu özel Tesla Roadster versiyonu, gerçekten hem teknoloji hemde otomobil sevdalıları tarafından çok merak ediliyor. Bir diğer versiyonunda ise performansı artırmak adına ufak roketlerin araca yerleştirilebileceği aktarılıyor. Elon Musk’ın çılgın planları bizleri heyecanlandırmıyor desek yalan söylemiş oluruz.

Tesla Roadster hakkında hatırlamak adına bilgi verecek olursak; 0’dan 100 km/s hıza ulaşmak için 1,9 saniye veya gözlerimizi kapatıp açmamız yeterli olacaktır. Üç motor üzerine kurulan ve dört çeker olan bu özel araç, maksimum 400 km/s hız yapabiliyor ve tam olarak Tesla tarafından 1.000 km menzil sunuyor. 

200 kWh bataryaya sahip olduğu belirtilen elektrikli otomobil, sunduğu 10.000 Nm tork değeriyle adeta nefesleri kesiyor. Tesla Roadster 2020 yılından sonra 250 bin dolara satılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu