Lexus Electric önümüzdeki hafta ortaya çıkıyor

Lexus nihayet elektrikli araçlar dünyasına atılıyor. Lexus Electric, 22 Kasım’da Çin’de düzenlenecek olan 2019 Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak.

Lexus, yaptığı paylaşımda aracın ‘Electric’ yazısı dışında başka bir ayrıntıya yer vermedi. Bunun dışında otomobil üreticisi, yeni elektrikli araçlarının Çin ve Avrupa pazarı için üretileceğini belirtti.

Üreticinin yaptığı kısa basın açıklamasında, “Çin ve Avrupa’daki müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel olarak hazırlanan model, markanın dünyadaki farklı kitlelere elektrikli güç aktarma organları portföyü sunma arzusunu daha da artırıyor.” ifadelerine yer verildi.

Lexus Electric konsept

Japon otomobil üreticisi geçtiğimiz ay tanıtılan LF-30 Electrified Concept ile potansiyel müşterilerin tepkisini test etmişti. Tamamen elektrikli olan bu konsept model, her tekerleğinin üzerinde konumlandırılan motorlarından toplamda 536 beygir güç elde edebiliyor.

Konsept model, yol koşullarına veya sürücünün tercihlerine bağlı olarak önden, arkadan veya dört tekerlekten çekişli olarak kullanılabiliyor. Fuarda tanıtılan araç, kablosuz şarj, otomatik park etme ve ‘ön kapıdan alma’ gibi birçok yeni teknolojiye de ev sahipliği yapıyordu. ‘Ön kapıdan alma’ özelliği Tesla’nın Smart Summon sistemi ile benzer şekilde çalıştığını söyleyebiliriz.

2019 Tokyo Otomobil Fuarı’nda prömiyeri gerçekleştirilen konsept model için Lexus, çeşitli ekranlara ve yarış otomobilinden esinlenilen direksiyonuna ev sahipliği yapan bir benzersiz kabine açılan açılan martı kapılar gibi birçok fütüristik detayı da içerisinde barındırıyor.

Haftaya tanıtılacak olan üretime hazır elektrikli otomobilin, konsept model ile ne kadar benzerlik göstereceğini ise bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu