Aston Martin’in 120.000 dolarlık motosikleti ile tanışın

Aston Martin ve Brough Superior, Milan Motosiklet Fuarı’nda ilk kez sahneye çıkan ve sınırlı sayıda üretilecek olan AMB 001’i ortaya çıkardı.

Sadece pist kullanımına uygun olan motosiklet, Aston Martin’in tasarımı ve Brough Superior’ın en son teknolojisinin bir birleşimi olarak nitelendiriliyor. Bu özel motosikletin üretimi ise sadece 100 adet ile sınıırlandırılacak.

Aston Martin’in yarış rengi Sterling Yeşil ve Lime Essence renklerini içerisinde barındıran motosikletin jantlarında ise mat siyah kullanılmış. Karbon fiber bir gövdeye sahip olan model, 180 beygirlik turboşarjlı V-twin motora ev sahipliği yapıyor. Aracın sürücüsüz ağırlığı ise sadece 180 kg.

İngiliz üreticinin tarihindeki ilk SUV: Aston Martin DBX

”Bu, en son teknolojiye sahip bir motosikletin olması gerektiğine inandığımız şey ve Aston Martin kanatlarını ilk kez bir motosiklette görmekten oldukça gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullanan Aston Martin Başkan Yardımcısı Marek Reichman, ”Bitmiş ürün gerçekten güzel bir motosiklet; bir tasarım ve mühendislik sanat eseri.” diye konuştu.

Yeni superbike’ın güçlü formu, Aston’un otomobillerinin yan kısmıyla aynı şekilde tasarlanmış. Motosikletin gövdesi, yakıt deposu ile başlayıp arkaya doğru sele ile birleşip stop lambasına doğru uzanarak ortaya komple ve şık bir görünüm ortaya koyuyor. Selede ve gidonda kullanılan deri ise motosiklete ayrı bir hava katmış.

Yeni AMB 001, Brough Superior’ın Fransa-Toulouse’taki fabrikasında üretilecek ve elle monte edilecek. Planlanan 100 örneğin her biri için 108.000 Euro (120.000 Dolar) fiyat biçilmiş. İlk teslimatların ise 2020 yılının sonlarından itibaren başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu