Mercedes-Benz GLC 300d 4MATIC Coupe İncelemesi

Mercedes-Benz ürün gamı içerisinde orta boy SUV coupe olarak konumlandırılan ve tüm Mercedes-Benz modellerinde olduğu gibi üstün güvenlik, son teknoloji sürüş yardımcı sistemleri ve sportif tasarım gibi özellikleri ile öne çıkan GLC Coupe’de başlıca özellikler. Standart olarak sunulan sportif süspansiyon sistemi, keskin ve direkt çalışan direksiyon, dynamic select, ve 9G-TRONIC şanzıman. Kendisi bir SUV olsa da GLC Coupe adındaki coupe ekinin hakkını veren bir sportifliğe sahip. Genellikle araçların ön tasarımları hep daha iddialı olurken GLC Coupe’de durum biraz farklı. Aracın sportifliğini vurgulamak için tasarımcılar arkaya doğru alçalan bir hattı araca adapte etmişler.

Bu da ilk bakışta dikkatinizi çekiyor. Mercedes bu aracı bir modelden türetmekten ziyade sıfırdan tasarladığı için genel olarak tasarım uyum içinde görünüyor. Açık bir şekilde söylememiz gerekirse onu görüp ondan etkilenmemek mümkün değil. Yeni C serisinin ön yüzüde muhtemelen GLC ile çok benzeyecektir.

Mercedes GLC’nin içi geniş mi, iç mekan malzeme kalitesi nasıl gibi sorular varsa aklınızda, bu otomobil sizi kesinlikle memnun edecek, diyebiliriz. Söz konusu bir Mercedes’in iç mekanı olunca kalite ve premium detayların olacağı adeta garantidir. GLC Coupe’de de durum farklı değil. GLC Coupe opsiyonel donanımları olmasa bile çok kaliteli bir iç mekana sahip. Coupe olarak adlandırılmasından ve arkaya doğru alçalan tavan çizgisi nedeniyle araca dışardan bakıldığında arka koltuklarda sınırlı bir yaşam alanına sahip olacağı düşünülebilir. Ancak bu sanılanın aksine GLC Coupe’de bir sorun oluşturmuyor. Aracın arka koltuklarındaki yaşam alanı hem baş hem de diz mesafesi olarak son derece geniş. 3 kişinin sorunsuz yolculuk yapabildiği arka kısım gibi ön taraftaki yaşam alanı da son derece geniş ve ferah.

Araçta sunulan deri döşemeli koltukların sizi çok başarılı biçimde sarması sayesinde hem sürüş esnasında güvende oluyorsunuz hem de uzun yolculuklar sonrasında bile yorulmuyorsunuz. Bu tarz bir modelde bagaj kapasitesi konusunda eksiklik olacağını düşünenlere inat Mercedes bu modelde 505 litrelik yükleme alanı sunuyor. Koltukların da kolayca katlanması ile GLC Coupe bir anda devasa bir yükleme alanına sahip araç halini alıyor.

GLC 300d kaputunun altında 2.0 litrelik turbo beslemeli 245 hp güç 500 Nm tork üretiyor. Performans olarak gayet yeterli olan bu motor yüksek tork avantajı sayesinde ayağınızın altında sürekli bir güç sunduğu için kendinizi tutamadığınız durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Özellikle virajlı dağ yollarında GLC Coupe kendisini bir SUV olarak değilde otomobil gibi hissettiriyor. Keskin ve net direksiyon sistemi size güvenli ve keyifli sürüş sağlarken sportif süspansiyon sistemi bu araca tam olmuş diyorsunuz.

TEKNİK VERİLER

1950 cc 245 hp 500 Nm 0-100 6,6 sn Maksimum hız 233 km/s

6,0 litre yakıt tüketimi 9 ileri oranlı otomatik şanzıman

1800 kg ağırlık

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu