Seat’tan iki tekerlekli yorumu: e-Scooter

Seat, yeni Seat Urban Mobility girişiminin bir parçası olarak Barselona’daki Smart City Expo Dünya Kongresi’nde tamamen elektrikli e-Scooter konseptini tanıttı.

Seat, etkinlik sırasında üç farklı duyuru yaptı; e-Scooter konseptini tanıtan İspanyol üretici, e-Kickscooter konseptinin güncellenmiş versiyonunu ve Seat Urban Mobility stratejik iş birimini duyurdu.

Şirket tarihindeki ilk elektrikli scooter olan e-Scooter, farklı geometrik şekillere dayanan kompakt bir tasarıma sahip. Şimdilik sadece bir konsept olan modelin 2020 yılında hem özel kullanıcılara hem de filo satışlarına sunulacağı açıklandı.

15 beygirlik bir elektrik motoruna sahip olan e-Scooter, 240 Nm’lik torku ile dikkat çekiyor. 0’dan 50 km/s hıza 3.8 saniyede çıkabilen motorun azami süratinin ise 100 km/s olduğu belirtildi. Tüm bunlardan daha önemlisi elektrikli motosiklet WMTC(Dünya Motosiklet Test Döngüsü) verilerine göre 115 km’lik menzil sunuyor. Bataryanın kapasitesini açıklamayan Seat, ünitenin kolayca çıkarılıp evde şarj edilebileceğini söylemekle yetindi. İspanyol üretici ayrıca elektrikli motosikletin sadece 0.7 Euro(Günümüz kuru ile 4.42 TL)’ye 100 km yol kat ettiğini iddia etti.

Seat e-Scooter

e-Scooter’larını akıllı telefonlarına bağlayabilecek olan kullanıcılar, bataryanın seviyesini de uygulama üzerinden takip edebilecekler. İki kişilik oturma kapasitesine sahip olan motosikletin koltuğunun altında ise iki kaskın kolayca girebileceği bir yükleme alanı sunulmuş. E-Scooter, Barselona merkezli scooter üreticisi Silence tarafından, Seat’ın otomobil üretim üssü olan Barselona ile Martorell arasında bulunan Molins de Rei’deki tesislerinde inşa edilecek.

E-Scooter’a ek olarak, şirket 65 km menzile sahip yeni nesil e-Kickscooter konseptini, iki bağımsız fren sistemini ve 551 Wh’a ulaşan çok daha yüksek kapasiteli bir batarya konseptini de tanıttı. Mevcut SEAT eXS’in 2018’deki lansmanından bu yana 10.000 adetin üzerinde satış gerçekleştirdiğini hatırlatalım.

Son olarak, Seat Urban Mobility departmanının Madrid ve L’Hospitalet de Llobregat’ta faaliyet gösteren Respiro otomobil paylaşım hizmeti de dahil olmak üzere tüm ürün, hizmet ve platform tabanlı mobilite çözümlerini birleştireceğini duyuruldu. Bu bölüm, yalnızca SEAT için değil, tüm Volkswagen Grubu’nun markaları için özel olarak tasarlanmış ürünler geliştirecek.

https://youtu.be/Phu0nOJIkvM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu