Bu pick-up dünyalı değil: Tesla Cybertruck

Elon Musk, Kaliforniya’da Tesla’nın uzun zamandır beklenen elektrikli pick-up modelini tanıttı. Tesla Cybertruck distopik bir gelecekten çıkmış gibi görünüyor. Kama şekilli pick-up tanıtım sırasında şaşkınlıkla karşılandı. Tesla özellikle ABD’de oldukça zorlu olan pick-up segmentinde farklı tasarım ve elektrikli yapısıyla öne çıkmak istiyor.

Üretim aşaması 7 yıl süren Cybertruck, fütüristik bir görünüme sahip. Kama formlu yapısıyla dikkat çeken model, 5.885 mm’lik uzunluğu, 2.027 mm’lik genişliği ve 1.905 mm’lik yüksekliğe sahip. Gelecekten gelmiş gibi görünen Cybertruck, 6 kişilik oturma düzeni sunuyor.

Elon Musk tanıtım sırasında aracın iç mekanını göstermemiş olsa da, firma yetkilileri daha sonra tek bir görsel ile aracın kokpitini de gözler önüne serdi. Cybertruck, ön konsolda diğer Tesla modellerinden aşina olduğumuz büyük bir ekrana ve bilim kurgu filmlerinden fırlamış bir direksiyon simidine sahip. Oldukça minimalist tasarlanan iç mekanda 3 koltuklu 2 sıralı bir oturma düzeni ile karşılaşıyoruz.

Tesla Cybertruck performansıyla süper otomobilleri kıskandırıyor

Tesla, aracın teknik verilerini paylaşma konusunda ise hiç çekingen davranmadı. Model gamının tepesinde yer alacak olan Tri-Motor AWD versiyon, 0-96 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlarken, 400 metreyi ise 10.8 saniyede tamamladığı açıklandı. Tüm bunları 800 km’nin üzerinde bir menzil sunarak başaran Cybertruck’ın azami süratinin 209 km/s olduğu belirtildi. Bu versiyonu satın almak isteyenlerin ödemesi gereken tutar ise 69.900 Dolar.

Bunun yanı sıra iki farklı versiyonla daha sunulacak olan Cybertruck’ta Single Motor RWD, 400 km’nin üzerinde bir menzile sahip olacak ve 0-96 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlayacak. Bu versiyon için istenen fiyat 39.900 dolar. 49.900 Dolar’dan başlayacak olan Dual Motor versiyonun ise 96 km/s hıza çıkmak için 4.5 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Orta seviye modelin menzilinin ise 480 km’nin üzerinde olduğu açıklandı.

Musk, sunum sırasında yeni araçlarının bir Porsche gibi yol tutacağını ifade ederken bunun yanında 35 derecelik yaklaşma açısı ile övgüye değer arazi yeteneklerinin olduğunu da vurguladı. 28 derecelik uzaklaşma açısına sahip olan modelin yerden yüksekliği ise 40 cm. İş yük çekmeye geldiğinde ise Elon Musk, Cybertruck’ın Ford F-150’yi geride bıraktığı bir videoya yer verdi ve araçlarının 3.401kg ila 6.350 arasında bir yük çekme kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

Çok sağlam bir gövde

Canlı olarak yayınlanan sunumda Elon Musk, Cybertruck modelinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamak adına şirket çalışanlarından araca balyozla vurmasını ve metal toplar fırlatmasını istedi. Cybertruck’ın paslanmaz gövdesi sağlamlığını kanıtlarken, kırılmaz camlarının olduğu da kanıtlandı.

Paslanmaz çelik monokok bir yapı üzerinde yükselen Cybertruck, Vault adı verilen ve yükleme bölümünü kapatan aerodinamik bir kapağa da sahip. Bu bölümde 2 metrelik bir yatağa da sahip olan Cybertruck’un yükleme bölümü 2.831 litrelik hacim sunuyor. Tesla ayrıca bir ATV modelini de araca yüklü bir şekilde gösterdi ancak bu konu hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Amerika merkezli elektrikli otomobil üreticisi, 2021’de üretime girmesi planlanan Cybertruck için 100 dolarlık iade edilebilir depozito kabul ediyor. Daha güçlü Tri-Motor modelini satın almak isteyenler ise 1 sene daha beklemek zorundalar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu