Schumacher’in Ferrari F2002’si 6.6 milyon dolara satıldı

Michael Schumacher tarafından kullanılan ve 2002 Formula 1 sezonu boyunca sayısız yarış zaferin ulaşan Ferrari F2002, Abu Dhabi’de düzenlenen müzayedede 6.643.750 dolara alıcı buldu.

Schumacher’in kullandığı 219 şasi numaralı Ferrari F2002, Fransa, Avusturya ve San Marino GP’lerinde damalı bayrağı ilk sırada görmüştü. Michael Schumacher aynı zamanda 219 şasi numaralı araç ile kazandığı Fransa GP’si ile beşinci Formula 1 Dünya Şampiyonluğu‘nu da garantilemişti.

219 şasi numaralı araç aslında ilk olarak Barichello tarafından kullanılmıştı. İlk olarak Katalunya pistinde sezon öncesi testleri sırasında Brezilyalı pilot tarafından kullanılan araç San Marino GP’sinin sıralama turlarında da başarılı pilotu ile ikinci sıraya ulaştırmıştı. Aynı sıralama turlarını 220 şasi nolu araç ile Michael Schumacher ise birinci sırada tamamlamıştı. Daha sonra Ferrari ilginç bir şekilde araçları değiştirmiş ve 219 şasi nolu araç ile yarışan Schumacher birinciliğe ulaşmıştı.

F1 2002 sezonundan sonra emekliye ayrılan araç Japon bir koleksiyoncuya satıldı. Aynı koleksiyoncu 220 şasi numaralı aracı da satın almıştı. 2012 yılına gelindiğinde Ferrari F2002, tüm gelirleri bir yardım vakfına verilmek üzere yeniden satışa çıkarılmıştı.

Abu Dabi müzayedesi ile yeniden el değiştiren yarış otomobilin motorunun ve şanzımanının satıştan sonra Ferrari tarafından yenileneceği açıklandı. Bu bakım sırasında tüm masraflar ise satıcı tarafından karşılanacak. Aracın yenilenme çalışmaları tamamlandığında ise Fiorano’daki yeni sahibine teslim edilecek.

RM Sotheby tarafından düzenlenen Abu Dabi müzayedesinde, 2017 Pagani Zonda Aether ise 6.8 milyon dolarlık fiyatla etkinliğin en pahalısı olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu