Volkswagen’in yeni SUV modeli Nivus ortaya çıkıyor

Yakında tanıtılacak olan Volkswagen Nivus, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Teaser videosu yayınlanan SUV modelin ilk ipuçları da böylelikle paylaşılmış oldu.

Şehir içinde kullanıma uygun coupe formlu bir SUV model olarak lanse edilen Nivus’un ‘pazarda devrim yaratacağı ve 2020’de yeni bir segment oluşturacağı’ iddia edildi.

Volkswagen Nivus

Alman üretici, model hakkında fazla bir şey açıklamadı ancak paylaşılan teaser video, aracın üçgen sis farlarıyla çevrili büyük bir hava girişine sahip olacağını gösteriyor. Ön tampondan yukarıya doğru kafamını kaldırdırdığımızda ise LED gündüz farları ile karşılaşıyoruz.

İşte karşınızda Volkswagen’in yeni logosu !!

Arka bölüme doğru ilerlediğimizde açılı ön cam ile birlikte eğimli tavan çizgisini görüyoruz. Bagaj kapağına entegre spoyler ve belirgin omuz çizgisi ise araca sportif bir görünüm katıyor. LED Stop lambaları ise boydan boya uzanan siyah bir şerit içerisine konumlandırılmış.

Volkswagen Nivus

Volkswagen, teknik özellikler hakkında ağzını oldukça sıkı tutuyor. Aracın tamamen Brezilya’da geliştirildiğini söylemekle yetinen marka, Nuvis’in sportifliği yüksek bir sürüş pozisyonu ile birleştirdiğini iddia ediyor.

Sportif stilin yanı sıra, Nivus tamamen yeni bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacak. Sezgisel bir kullanıma sahip olacağı söylenen sistemin birçok bağlantı özelliğine sahip olacağı da gelen haberler arasında. Volkswagen Nuvis aynı zamanda birçok kişiselleştirme seçeneği de sunacak.

Yeni model hakkında pek fazla birşey bilmiyoruz. MQB platformu üzerinde yükselecek olan Nivus, Avrupa’da üretilecek. Yeni model tanıtımının ardından ise önümüzdeki yıl Brezilya’da satışa sunulacak.

Aracın kaputunun altında ise hali hazırda kullanılan turbo beslemeli motorlara yer verilmesi bekleniyor. Önden çekişli olarak sunulacak modelin giriş seviyesinde 1.0 litrelik turbo beslemeli motorun kullanılacağı öngörülüyor. 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli ve 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motorların bu modelde yer alıp almayacağını ise henüz bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu