Yerli otomobil ‘Pininfarina’ imzalı olacak

Önümüzdeki günlerde Gebze Bilişim Vadisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılacak olan yerli otomobil tasarımının Pininfarina imzalı olacağı açıklandı.

Birçok ünlü otomobil şirketine tasarım yapan İtalyan tasarım şirketi, yerli elektrikli SUV modelimize de imza atmış. Erdoğan’ın test sürüşü de yapacağı tanıtım toplantısının 14 Aralık tarihinde gerçekleştirileceği iddia edildi.

Ferrari, Lamborghini gibi süper otomobil şirketlerine tasarım yapan ünlü İtalyan şirketin Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Volvo ve Peugeot gibi markaların birçok otomobilinde de imzası bulunuyor.

Pininfarina bu sefer elektrikli tren tasarladı

Pininfarina, Giuseppe Farina tarafından 1930 yılında kuruldu. Torino merkezli tasarım şirketi, Farina’nın ‘Pinin’ lakabı ile birlikte şuanki ismine de kavuşmuş. Yıllar boyunca birçok otomobil tasarımı gerçekleştiren Pininfarina, halen Giuseppe Farina’nın çocukları tarafından yönetiliyor. Markanın en önemli güncel tasarım çalışmaları arasında Bugatti Veyron, Lamborghini Urus, McLaren P1, Mercedes-AMG Project One, Pagani Zonda ve Porsche Mission E gibi modeller yer alıyor.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, proje ile ilgili hemen hemen her açıklamasında alanında dünyanın en iyileri ile çalışmayı tercih ettiklerini vurguladı. Yerli otomobil için bu denli ünlü ve başarılı bir tasarım firmasının tercih edilmesi, halkın ilgisini daha da arttıracak gibi görünüyor.

Bizler de şimdiden elektrikli SUV modelin nasıl görüneceğini merak etmeye başladık. Yerli otomobil hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu