2020 Mercedes-Benz GLA yüzünü gösterdi

Mercedes-Benz, ikinci nesil GLA modelini tanıttı. Yeni model, Audi Q2, Q3 ve BMW X1 gibi modellerle küçük SUV segmentinde kıyasıya bir rekabete girecek.

Alman üreticinin yaptığı açıklamaya göre yaklaşık 10 cm daha yükselen GLA, aynı zamanda selefine göre daha kısa ve daha geniş tasarlanmış. Boyut olarak daha farklı bir yol izlenen Mercedes-Benz GLA’nın yine de oldukça şık göründüğünü belirtelim.

Aracın boyutlarına dönecek olursak; 4.410 mm uzunluğa sahip olan model, 1.834 mm genişliğinde ve 1.611 mm yüksekliğe sahip. Selefine göre 11 mm kısalan GLA, 30 mm daha geniş ve 104 mm daha yüksek bir tasarıma kavuşmuş. Yeni modelin dingil mesafesi de 30 mm artarak 2.729 mm’ye ulaşmış.

Genel olarak sunduğu iç hacmi artan GLA’nın arka bölümdeki baş ve ön bölümdeki diz mesafesi ise biraz azalmış. Arka diz mesafesi ise 116 mm artarak oldukça yeterli bir seviyeye ulaşmış gibi görünüyor.

GLA’yı, ‘GLB‘nin yaşam tarzı odaklı kardeşi’ olarak nitelendiren Mercedes-Benz, yeni modelin A-Serisi’nde sonra en popüler kompakt modelleri olacağı beklentisinde.

”Yeni GLA’nın piyasaya sürülmesi, kompakt otomobil ailemizin tamamen yenilenmesinin son basamağını işaret ediyor.” diye konuşan Daimler pazarlama ve satış sorumlusu Britta Seeger, ”SUV’larımıza olan yüksek talep, tüm müşterilerimiz için doğru modeli sunabildiğimizi gösteriyor. Müşterilerden gelen talepleri yansıtan iki off-road model olan GLA ve GLB birbirlerini mükemmel bir şekilde tamamlıyor: GLB, kompakt sınıf ailemizin en işlevsel ve en geniş temsilcisi, yeni GLA ise onun sportif kardeşi ve yaşam tarzı odaklı bir SUV olarak öne çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

A-Serisi ve SUV modellerinin bir karışımı

Aracın tasarımına geçecek olursak, ön bölümde Mercedes-Benz’in yeni tasarım felsefesini yansıtan detayları görüyoruz. yeni CLA modelinden tanıdığımız LED ön farlar GLA’daki yerini de almış. Aracın geniş ön ızgarası ve hava girişleri oldukça sportif görünürken, çıkıntılı kaput da bu duruşu destekliyor. Çamurluk ve yan eteklerde kullanılan siyah renk ise aracı olduğundan daha yüksek göstererek SUV olgusunu arttırıyor. Arka bölüm ise diğer SUV modelleri ve A-Serisi hatchback’in bir birleşimi niteliğinde. Yatay formlu LED stop lambaları bu bölüme agresif bir görünüm kazandırırken, çift egzoz çıkışı da bu görünüme katkıda bulunuyor.

İç bölümde ise Mercedes-Benz’in diğer kompakt modellerinden tanıdığımı bir kokpitle karşılaşıyoruz. Müşteriler bu bölümde iki adet 7 inç veya 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ekranlarından birini tercih edebilecekler. Daha büyük ekranlar seçildiği takdirde renkli baş-üstü ekran görüntüsü de beraberinde sunuluyor. Yeni Mercedes-Benz GLA’da uzun bir sürücü asistanı sistemleri listesi bulunuyor.

Yeni GLA’da sunulan en dikkat çekici bir özellik ise Araba Yıkama sistemi oldu. Yan aynaları kapayan ve camların kapatıldığından emin olan sistem aracın yıkamasının yanı sıra iç bölümde de hava sirkülasyon modunu açıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi de seçenekler arasında

Yeni Mercedes-Benz GLA, 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınabilecek. Dört tekerlekten çekiş sistemi satın alındığında ek bir sürüş modu sunan Off-Road Engineering paketi de birlikte geliyor.

Yeni GLA’nın kaputunun altında giriş seviyesinde 1.33 litrelik turbo benzinli motor sunulacak. 163 beygir güç ve 250 Nm tork üretebilen bu motora sahip olan Mercedes-Benz GLA 200, 100 km/s sürate 8.7 saniyede ulaşabiliyor. 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli motora sahip olan GLA 250 modelleri ise 224 beygir güç ve 350 Nm torka sahip olacak. Şimdilik model gamının tepesinde yer alacak olan GLA 35, 306 beygir güç ve 400 Nm tork sunacak. Performanslı versiyonun 100 km/s hıza yaklaşık 5 saniyede ulaştığı açıklandı. Aracın dizel motor seçenekleri hakkında ise henüz herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

Yeni modelin 2020 yılının ilk çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu