Pininfarina bu sefer elektrikli tren tasarladı

Birçok farklı alanda faaliyet gösteren Pininfarina, bu sefer de trenlerin dünyasına giriş yaptı. İtalyan tasarım evi, 13 Aralık 2020’de İsviçre’de hizmete girecek olan yeni Goldenpass Express’i tanıttı.

Tren, yaklaşık 2000 beygir gücündeki tamamen elektrikli Battista‘yı geliştiren Automobili Pininfarina ile aynı imzayı taşıyor. Yeni elektrikli tren, İsviçre’nin Montreux, Gstaad ve Interlaken kentlerini birbirine bağlamasının yanı sıra, bölgede yaşayanlara çok daha taze ve modern görünüm sunacak.

Trendeki en dikkat çekici özelliklerden biri ise yolcuların parlama endişesi duymadan, manzara fotoğraflarını koltuklarından rahatça çekmelerine izin verecek şekilde tasarlananan pencereler oldu. Goldenpass Express’in ayrıca tüm İsviçre güvenlik gereksinimlerini karşılayacak şekilde inşa edildiğiğ belirtildi.

Montreuz Oberland Bernese demiryolu şirketi genel müdürü Georges Oberson yaptığı açıklamada, ”Bu turistik trenin güzel ve zarif olmasını istedik. Bu yüzden görevi dünyadaki en prestijli tasarım şirketlerinden Pininfarina’ya verdik.” ifadelerini kullandı.

Pininfarina Tasarım proje yöneticisi Alfredo Palma ise ”Yeni güvenlik standartlarıyla uğraşmak, bir sınırlamadan ziyade yaratıcılığımızı arttırıyor… Her projede, ister otomotiv, ister ulaştırma, ister mimari olsun, amacımız teknik veya düzenleyici engellerin üstesinden gelirken güzel nesneler yaratmak. MOB ile birlikte, doğanın güzelliği ile çevrelenmiş sürükleyici bir seyahat deneyimi sunan bir tren yarattık.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu