2020 Volkswagen Golf GTI kendini göstermeye başladı

Yeni nesil Golf’ün ardından tüm gözler aracın ateşli versiyonu GTI’ya çevrilmişti. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen görüntüler ise 2020 Volkswagen Golf GTI modelinin arka bölümünü ortaya koyuyor.

Instagram’da Wilcoblok kullanıcı adına sahip bir kişi, agresif detaylar içeren bir Golf Mk8 görseli paylaştı. Golf GTI olduğunu düşündüğümüz araç, difüzör ve çift egzoz çıkışına sahip arka bölümü ile çok daha agresif bir görünüm ortaya koyuyor. Bagaj kapağı üzerine monte edilen spoyler de sportif görünüme katkıda bulunuyor.

Araçta dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise daha önce casus fotoğrafları çekilen Golf GTI prototipleri ile aynı jantları taşıyor olması. Bu ayrıntı da paylaşılan aracın gerçek 2020 Volkswagen Golf GTI olduğunu kanıtlar nitelikte.

https://www.instagram.com/p/B7gdFCanWVj/?utm_source=ig_embed

Selefinde olduğu gibi Golf dört farklı performanslı versiyon ile birlikte sunulacak. Benzinli GTI’nın yanı sıra dizel GTD, şarj edilebilir hibrit GTE ve R versiyonu ilerleyen aşamalarda karşımıza çıkacak. Temmuz ayında düzenlenecek olan Goodwood Hız Festivali’nde Golf R’nin yüzünü göstermesini bekliyoruz. 2020 Volkswagen Golf GTI’nın tanıtımının ise Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı ile birlikte gerçekleşmesini bekliyoruz.

Volkswagen Golf GTI, yeni neslinde EA888 kod adlı 2.0 litrelik turbo beslemeli motoru kullanmaya devam edecek. Selefinde 245 beygir güç üreten bu motorun elden geçirilerek daha fazla güce sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Olası bir Clubsport versiyonun ise 300 beygirlere varan bir güce ulaşması beklenebilir. 2020 Golf GTI her iki versiyonunda da 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı şanzımanla tercih edilebilecek.

Volkswagen’in 3 kapılı Golf karoserine veda etmesiyle, 2020 Volkswagen Golf GTI sadece 5 kapılı olarak satın alınabilecek. Performans ve konforu en iyi harmanlayan hot-hatch olarak öne çıkan Volkswagen Golf, bakalım yeni neslinde de bu çizgisini sürdürebilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu