İşte karşınızda 2020 Seat Leon

Rakiplerinin birer yenilenmesinin ardından Leon da yeni nesliyle karşımıza çıktı. 2020 Seat Leon ile birlikte kompakt hatchback segmentinde sular ısınacak gibi görünüyor.

Volkswagen Golf 8 ile platform kardeşi olan Leon, şık bir tasarıma sahip. İnce LED farların altıgen ön ızgarayı çevrelediği model, geniş hava girişleriyle sportif bir görünüm ortaya koyuyor.

Leon’un dinamik tasarımı arka bölüme doğru ilerledikçe de devam ediyor. Çıkıntılı bir kaputa sahip olan 2020 Seat Leon, belirgin çamurluklar ve güçlü karakter çizgileriyle de dikkat çekiyor.

Eğimli bir ön cama sahip olan Leon’da eğimli bir tavan çizgisine yer verilmiş. Arka bölümde, bagaj kapağına entegre spoyler ve birbirine doğru uzanan ince stop lambalar ile sportif bir görünüm ortaya koyulmuş. Arka tamponda sade bir difüzöre yer verilirken, egzoz çıkışı görünümlü krom detay da bu bölüme hareket katmış.

2020 Seat Leon, 4.368 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.456 mm yüksekliğe sahip. Selefine göre 86 mm uzayan modelin dingil mesafesi de 50 mm artarak 2.686 mm’ye ulaşmış. Aracın yüksekliği ve genişliği ise bir miktar azalmış. Hatchback versiyonun bagaj hacmi 380 litre olarak kalırken Sportstourer’ın bagaj hacmi 617 litreye ulaşmış.

Farklı donanım seviyesi ile birlikte sunulacak olan Seat Leon’da FR versiyonu, daha sportif tamponlar, daha büyük 17 inç jantlar ve daha sert süspansiyonlara sahip olacak.

Aracın iç mekanına geçtiğimizde, yeni Volkswagen Golf’ten izler görüyoruz. Detaylarda Alman kuzeninden ayrılan araçta 10.25 inçlik gösterge tablosu ile karşılaşıyoruz. 8 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranına sahip olan modelde istenildiği takdirde 10 inçlik türevi de tercih edilebiliyor. Üst versiyonda ses kontrolünün yanı sıra Android Auto ve Apple CarPlay özellikleri de sunulacak.

Metalik vurgularla süslenmiş olan şık iç mekan, köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Minimalist bir ön konsola sahip olan modelin küçük vites seçicisinin etrafı ise oldukça kullanışlı olarak tasarlanmış.

Seat Leon’da yeni motor seçenekleri

Motor seçeneklerini de Golf’ten alan Leon’un giriş seviyesinde 90 ve 110 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik TSI motor görev yapacak. 1.5 litrelik TSI motor ise 130 ve 150 beygirlik iki farklı seçenekle sunulacak. Dizel cephesinde ise 116 beygir güç üreten 1.6 TDI dizel motor yer alıyor.

2020 Seat Leon’un 130 beygirlik 1.5 litrelik skıştırılmış doğal gaz ile çalışan CNG motor da seçenekler arasında olacak. 3 yakıt tankına sahip olan CNG versiyon, 440 km’lik menzil sunacak. Doğal gaz istasyonlarının nadir bulunmasından dolayı, eğer CNG biterse aracın benzin ile de yoluna devam edebileceği belirtildi.

Aktarma organları hakkındaki en büyük haber ise şarj edilebilir bir hibrit versiyon. 1.4 litrelik TSI motora eşlik eden 13 kWh’lik elektrik motoruna sahip olan hibrit versiyon toplamda 204 beygir güç sunacak. Aracın elektrikli menzilinin ise 60 km olduğu açıklandı.

Bunların yanı sıra 1.0 ve 1.5 litrelik TSI motorun kullanıldığı yarı hibrit versiyonlar da seçenekler arasında olacak. Marş jeneratörü, lityum-iyon pil ve rejeneratif frenlere sahip olan modeller çift kavramalı şanzımanla sunulacak. Seat, bu versiyonlar hakkında pek bir açıklama yapmazken yakıt tüketimin önemli oranda azalacağını söylemekle yetindi.

Güvenlik sistemleri konusunda da çağı yakalayan 2020 Seat Leon, Adaptif Hız Sabitleyici, Dinamik Şasi Kontrolü, Acil Durum Asistanı 3.0 ve Seyahat Asistanı gibi sistemlere ev sahipliği yapacak.

Yeni Seat Leon, 2020 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Araç hakkında daha detaylı bilgiye ilerleyen günlerde ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu