Hummer, 1.000 beygirlik elektrik motoruyla geri dönüyor

Aylar süren söylentilerden ve spekülasyonlardan sonra General Motors, Hummer markasının geri döndüğünü doğruladı.

Pick-up karoseriyle karşımıza çıkacak olan Hummer için çoğu kişi şimdiden heyecanlanmış durumda. Şirket şimdilik detayları saklıyor ancak elektrikli modelin 1.014 beygir güç üreteceği açıklandı. Aracın torku ise 15.574 Nm olarak belirtilse de yola yansıyacak rakamın bu değerin çok daha altında olacağını söyleyebiliriz. Elektrikli modelin 100 km/s sürate 3 saniyede çıkacağı da gelen bilgiler arasında.

GMC Hummer EV olarak adlandırlan modelin resmi tanıtımı 20 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Açıklamanın yanı sıra şirket, aracın ön bölümünü ortaya koyan bir teaser video yayınladı. Aracın model isminin yazdığı ön ızgaranın LED farlar ile çevrelendiğini görüyoruz. Biraz daha aşağı indiğimizde ise sağlam görünümlü bir tampon ve GMC amblemi ile karşılaşıyoruz.

Araç hakkında daha fazla detay vermek oldukça zor ancak bunun dışında çıkıntılı kaputun yanı sıra köşeli tasarımlı yan aynaların araca güçlü bir görünüm kazandırdığını söyleyebiliriz. Ayrıca tıpkı H2 modelinde olduğu gibi tavana monte edilmiş ışıklar da yine elektrikli modelde yer alacak gibi görünüyor.

GMC, teaser videosunun yanı sıra Super Bowl etkinliğinde ikinci bir tanıtım videosunu daha paylaşacaklarını açıkladı. GMC yeni modellerinin performansının yanı sıra ”inanılmaz bir arazi kabiliyetine” sahip olacağını ima etti.

Buick ve GMC başkan yardımcısı Duncan Aldred, “GMC premium yetenekli kamyonlar ve SUV’lar üretiyor, GMC Hummer EV ise bunu yeni zirvelere taşıyor” diye konuşurken “Devrim niteliğindeki sıfır emisyonlu kamyonumuzu TV reklamcılığında en büyük gecede tanıtacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Elektrikli Hummer EV’nin Detroit-Hamtramck montaj fabrikasında inşa edilmesi ve 2021 sonbaharında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu