Volkswagen’den Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon’un Shooting Brake versiyonu hakkında geçtiğimiz yıllarda çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Çin’den gelen görüntüler ile bu iddialar tekrar alevlenmiş durumda. Çin medyasına göre Volkswagen CC Travel Edition olarak adlandırılan Arteon Shooting Brake, VW ve yerel ortağı FAW tarafından geliştirilmiş.

Gövdenin altındaki plastik parçalar ve tavan rayları ile kardeşinden ayrılan model, eğimli tavan çizgisiyle sportif bir görünüm ortaya koyuyor. Ön bölümde sedan versiyona sadık kalınırken, uzayan tavan bir spoyler ile son buluyor. Daha farklı bir ön tampona yer verilen modelde, arka tampon da elden geçirilmiş. Artan bagaj hacmi ile birlikte sportif tasarımın kullanışlılık ile harmanlandığı Arteon Shooting, satışa sunulduğu takdirde önemli rakamlara ulaşabilir.

Çok sayıda Çin medyasında paylaşılan resimlerin, Changchun fabrikasında montaj hattında çekildiği iddia ediliyor. Olası motor seçenekleri hakkında konuşmak için henüz çok erken olsa da, yerel medya 2.0 litrelik turbo benzinli motorun yeni modelde kullanılacağını düşünüyor. Giriş versiyonunda 2.0 litrelik motorun 186 beygir güç ve 320 Nm tork üretmesi beklenirken, daha güçlü seçeneğin 220 beygir güç ve 350 Nm torka sahip olacağı konuşuluyor. 7 ileri çift kavramalı şanzımanla sunulması beklenen modelde, dört tekerlekten çekiş sisteminin yer alması da muhtemel.

Volkswagen Arteon Shooting Brake modelinin sadece Çin Halk Cumhuriyeti’nde sunulup sunulmayacağını ise henüz bilmiyoruz. Umarız bu güzel model sadece Çin ile sınırlı kalmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu