Cenevre Otomobil Fuarı iptal edildi

2020 yılı ülkemiz ve tüm dünya adına sıkıntılı geçmeye devam ederken, Dünya’nın en prestijli otomobil etkinliklerinden biri olan Cenevre Otomobil Fuarı da yaşanan Corona virüsü endişesiyle iptal edildi.

100 yıldan uzun süredir düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, 5 Mart tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açacaktı. Ancak etkinliğe bir haftadan kısa bir süre kala corona virüs endişelerinin ortasında 1.000’den fazla insanın toplanmasına yönelik İsviçre yasaları gereğiyle iptal edildi. Bu önemli otomotiv etkinliği geçtiğimiz yıl yaklaşık 10 günde 600.000 ziyaretçi kabul etmişti.

15 yeni corona virüs vakası olduğunu bildiren İsviçre, Avrupa’da en çok bu virüsle karşı karşıya kalan İtalya’nın da kuzey komşusu durumunda.

İsviçre Hükümeti salgını kendi yasalarına göre en yüksek ikinci seviye salgın alarmı olan ‘özel durum’ altında yorumlamış bulunuyor. Ülke daha önce 1918 yılında İspanyol Gribi sırasında en yüksek seviye olan ‘olağansütü durum’ alarmı vermişti.

Aynı zamanda Dünya’da Yılın Otomobili’nin de açıklandığı fuarın iptal edilmesi nedeniyle, ödül sahibi de fuar sırasında değil Palexpo Kongre Merkezi’nde duyurulacak. Fuara katılacak olan firmaların ise çeşitli basın toplantıları yapacağını öğrendik.

Uzun zamandır beklenen, belki de yılın en önemli otomobil etkinliği olma özelliği taşıyan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen yeni otomobil ve konsept modellerin ise markaların sosyal medya hesapları tarafından görücüye çıkarılması öngörülüyor.

Cenevre Otomobil Fuarı’nın ardından bir sonraki uluslararası otomobil etkinliği ise ABD’de gerçekleştirilecek. New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nın 8 Nisan’da kapılarını açması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu