Yeni Porsche 911 Turbo tanıtıma hazır

Yeni Porsche 911 Turbo modelini daha önce defalarca görmüş olmamıza rağmen, Alman üretici aracın teaser kampanyasına devam ediyor. Şirket, paylaştığı bir görselle aracın 3 Mart tarihinde tanıtılacağını duyurdu.

2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nın iptal olmasının ardından, Porsche 911 ailesinin yeni kralı olacak olan modeli sosyal medya hesapları üzerinden yapacağı canlı yayınla tanıtılacak. Alman üretici bu tanıtıma ithafen bir video da yayınlamış durumda.

Porsche, hali hazırda casus fotoğrafçılar tarafından birçok kez görüntülenen yeni modelinin son prototiplerinde testler sırasında kamuflaj uygulama gereği duymadı. Bu yüzden ne ile karşılaşacağımızı çok iyi biliyoruz.

Stuttgart merkezli şirket, önceki modellerde bulunan çift turbo destekli 3.8 litrelik sıralı altı silindirli motorun güncellenmiş bir versiyonunu kullanan 992’nin hem Turbo hem de Turbo S modellerini görücüye çıkaracak. Turbo, 588 beygirle karşımıza çıkarken, Turbo S ise 650 beygir güce sahip olacak.

Porsche 911 Turbo S, performans verileriyle de öne çıkıyor. 100 km/s hıza 2.7 saniyede çıkan model, hiper otomobillerle yarışacak duruma geldiğini bizlere gösteriyor. Yeni modelin son hızının ise 334 km/s olduğu belirtildi.

Tabi ki dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak olan 911 Turbo S, önde ve arkada sınırlı kaydırmalı diferansiyele sahip olacak. Yeni model, gücünü ise 8 ileri çift kavramalı şanzımanla yere aktaracak.

Teknik özelliklerinin yanı sıra Turbo ve Turbo S modelleri, standart 911‘den aerodinamik parçalar ve daha geniş hava girişleri ile ayrılacak. Yeni model tanıtıldıktan sonra, daha detaylı bir haberle sizlerle olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu