Peugeot Landtrek yollara çıkmaya hazır

Peugeot, bir süredir gelişmekte olan pazarlar için bir pickup modeli planlıyordu. Sonunda gerçeğe dönüşen model Peugeot Landtrek ismini alırken, ilk olarak Güney Amerika ve Afrika’da satışa sunulacak.

Avrupa’da satışa sunulması beklenmeyen modelin Türkiye’ye gelip gelmeyecağini ise henüz bilmiyoruz. Tek ve çift kabinli olarak sunulacak olan Peugeot Landtrek’in bazı versiyonlarının ağırlığı 1.2 tona kadar ulaşabilecek. Tek kabinli olarak satılacak olan modelde arka tampon da 180 derecelik yükleme alanı sunulması için iptal edilmiş.

Aracın tasarımına geçecek olursak, ön bölümde markanın tasarım dilini yansıtan Landtrek, içerisinde aslan logosunu barındıran ve büyük farlarla çevrili geniş bir ön ızgaraya sahip. Ön far ile birlikte tampona kadar uzanan LED gündüz farları farklı bir görüntü ortaya koyarken, alt tampon korumaları, tavan rayları ve basamaklar ise aracın karakterini ortaya koyuyor.

Versiyona bağlı olarak 3+3 şeklinde 6 koltuklu olarak da sunulabilecek olan Landtrek, merkezi bir kolçakla ayrılmış iki bağımsız ön koltukla da satın alınabilecek.

İç mekana geçtiğimizde ise Peugeot 3008 modelinden tanıdığımız 2 kollu direksiyon ile karşılaşıyoruz. Ön konsolun üst bölümünde 508 modelinden alınan 10 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ekranı konumlandırılmış. Apple CarPlay ve Android Auto destekli olan bilgi-eğlence sistemi, Bluetooth, USB girişleri ve 10 GB’lik sabit disk ile desteklenmiş. Güvenlik olarak da çağımızın ihtiyaçlarını karşılayan Landtrek, şerit takip uyarı asistanı, 360 derece kamera sistemi, Yokuş İniş Desteği, ASR ve Treyler Salınım Kontrolü gibi sistemleri sunuyor.

2 farklı motor seçeneği

Yeni model 1.9 litrelik dizel ve 2.4 litrelik turbo beslemeli benzinli motordan gücünü alacak. Dizel versiyon 150 beygir güç ve 350 Nm tork sunarken, 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi ise 7.8 litre olarak açıklandı.

Benzinli model ise 210 beygir güç ve 320 Nm tork sunacak. 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebilecek olan pickup, standart olarak arkadan itişli olarak sunulacak. Müşterileri Peugeot Landtrek modelini dört tekerlekten çekiş sistemi ile de satın alabilecekler.

Bakalım Peugeot Landtrek ile başarılı rakamlar yakalayabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu