Yanlış vitese attı, BMW M2 motorunu patlattı!

Almanya’da bir BMW M2 Competition sürücüsü, otobanda yüksek hızda seyrederken, kazara vites düşürdüğünde oluşabilecek hasarı ilk elden öğrenmiş oldu.

H2 Motors GmbH tarafından paylaşılan videoda, BMW M2 Competition sürücüsü, 150 km/s’nin üzerinde bir hızla seyahat ederken beşinci vitese geçmeye çalışıyor. Ancak, sürücü yanlışlıkla vitesi üçe atar ve ayağını debriyajdan çekerek kısa bir süre de olsa gaza yükleniyor. Bu sırada ise aracın aşırı devir çevirdiği rahatça duyulabiliyor.

Bu yanlış vites değişiminin hemen ardından, videoyu çeken kişi ”İyi miyiz?” diye soruyor. Bu sırada dördüncü vitese geçmeye çalışan sürücü ise ”Umarım” diye yanıt veriyor. Hemen ardından bilgi ekranında ‘Aktarma organı arızası’ uyarısı veren araç, ‘Sakin kullanın. Maksimum güç çıkışı sunulamıyor. Servis merkezine danışın’ bildirimiyle sürücüsünü tekrar uyarıyor.

Videoyu paylaşan kişi, vites değiştirme hatası sonucunda sürücünün 3.0 litrelik çift turbo beslemeli 6 silindirli motorun tamamen değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. Motor orijinal halinde olmadığı için garanti kapsamında olmadığı ve durum ‘kullanıcı hatası’ olarak yorumlandığı da gelen bilgiler arasında.

Aracın sürücüsü de daha sonra bir açıklama yaparak motorun ‘stock’ olmadığını ve Stage 2 yazılım ile birlikte 585 beygire çıkarıldığını belirtti. Ayrıca aracın standart halinde 7.500 devirde kesiciye girme durumunun da kapatılmış olduğunu söyledi. Ayağının debriyaj pedalından ayrılmadığını iddia eden sürücü, olay sırasında aracın 9.400 devire çıktığını açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu