BMW, yeni logosunu resmi olarak duyurdu

Bu hafta başında tanıtılan i4 Concept modeli ile BMW’nin daha sade ve kısmen şeffaf logosu ile tanışmıştık. Bu logonun marka tarafından diğer modellerine adapte edilip edilmeyeceği tartışılırken, BMW bir dizi görsel ile ”çevrimiçi ve çevrimdışı iletişim için yeni bir kurumsal kimlik” olarak nitelendirilen yeni logosunu tanıttı.

Alman otomobil devi yeni logosunu “yeni tasarım, müşteriyi tüm faaliyetlerin merkezine yerleştiren revize edilmiş marka kimliğinin bir ifadesidir” olarak yorumluyor. BMW’nin müşteri merkezli bir şirket olma özelliği, eski logoda yer alan siyah çerçevenin iptal edilmesi ile vurgulanmış.

Şirket yeni logonun ‘açıklık ve netlik’ kazandırdığını belirtiyor. Bu şeffaflığın beyaz zeminler üzerinde bazı sorunlar yaratacağını ise buradan BMW’ye şimdiden söyleyelim.

Beyaz zemin üzerinde yeni BMW logosu

Markanın yeni pazarlama stratejisinin ürünü olan logoda yer alan şeffaf halka, ”müşterilerin BMW dünyasına katılmaları için her zamankinden daha açık bir davetiye” olarak nitelendiriliyor. Yeni logo aynı zamanda BMW’nin otomotiv dünyasının yanı sıra teknoloji dünyasına geçisini de yansıtıyor.

Şirket, yeni logoları için “dijitalleşmenin zorluklarına ve fırsatlarına yönelik olduğunu” ve “hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak çağdaş, geleceğe dayanıklı bir varlık sağlamak için karakterin açıklığını ve gücünü ifade ettiğini” ifadelerini kullandı. BMW, logonun “bugünün beklentilerini ve görsel stilini” daha iyi yansıttığını belirtirken, sahte 3D efektinin artık 90’larda kaldığını vurguladı.

Tüm bu pazarlama stratejilerinin yanında BMW, yeni logolarının bayilerde ve otomobillerde kullanılmayacağını doğruladı. Muhtemelen marka da özellikler beyaz yüzeyler için bu logonun uygun olmadığını düşünmüş.

Yeni logo ilk olarak markanın katıldığı fuar ve etkinliklerde kullanılacak. Yeni logoya geçişin 31 Mayıs 2021’e kadar tamamlanacağını belirten şirket, eski logodan vazgeçmediklerini ise yineledi. Tabi ki eninde sonunda BMW tek bir logo kullanmaya başlayacaktır.

BMW, yeni marka logosunun yanı sıra i ve M logolarının elden geçirilmiş versiyonlarını da görücüye çıkardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu