Yeni Audi A3 artık çok daha agresif

2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılması planlanan yeni Audi A3, etkinliğin iptal olması nedeniyle online olarak görücüye çıktı.

Yeni A3, tasarım anlamında selefleriyle olan bağını koparmamış ancak daha karakteristik bir tasarıma kavuşmuş. Ön bölümde markanın diğer modellerinden tanıdığımız LED DRL’lere sahip keskin hatlı farlarla karşılaşıyoruz. Yeni ve daha büyük çn ızgaranın üzerinde düz bir çizgiyle tamamlanan ön kaput ise daha kaslı bir görünüme kavuşmuş. Bunların yanı sıra daha belirgin hava girişleri de araca sportif bir görünüm kazandırmış.

Daha belirgin bir omuz çizgisine ev sahipliği yapan yeni Audi A3’de sportif tasarım hava girişlerine sahip bir arka tamponla desteklenmiş. Arka difüzör ise selefine oranla daha az dikkat çekici. Aracın ince stop lambalarını ise çok beğendiğimizi söyleyebiliriz. Aracın boyutları genel olarak aynı kalırken, bagaj hacmi ise 380 litre olarak ölçülmüş. Arka koltuklar yatırıldığında bu değer 1.200 litreye ulaşıyor.

Kapıları açıp iç bölüme göz attığımızda ise sürücü tarafındaki Lamborghini esintileri taşıyan havalandırma menfezleri dikkat çekiyor. Bu menfezlerin ortasında ise tamamen yeni bir dijital gösterge ekranına yer verilmiş. Bilgi-eğlence ekranı da artık ön panel içerisinde yer alıyor.

Orta konsola geçtiğimizde, 12V’lik şarj portu ve elektronik el freninin vites topuzuna yaklaştığını görüyoruz. Audi, bu bölüme iki adet bardak tutucunun yanı sıra bir de akıllı telefonlar için biz göz yerleştirmiş. Donanım seviyesine bağlı olarak yeni Audi A3’te yüzeyler farklı deriler ile kaplanırken, ambiyans aydınlatması da unutulmamış.

Yeni Audi A3, Avrupa’da 3 farklı motorlar piyasaya sunulacak. 150 beygir güç üreten 1.5 TFSI benzinli motorun yanı sıra 2.0 litrelik TDI motorun 116 ve 150 beygirlik iki türevi de seçenekler arasında olacak. Tüm motorlar 6 ileri manuel veya 7 ileri otomatik şanzımanla satın alınabilecek. İlk etapta standart olarak önden çekişli olarak sunulacak olan model, ilerleyen dönemde motor gamına yeni ünitelerin eklenmesi ile dört tekerlekten çekişli versiyonlara da kavuşacaktır.

Yeni Audi A3’te dört bağlantılı arka süspansiyonu almanın tek yolu 150 beygirlik modellerden birini almaktan geçiyor. Spor moddayken, gövdeyi 10 mm düşüren bu sistem, sürüşü daha keskin bir hale getiriyor. S Line donanımda standart olarak sunulan bu sistem, opsiyon listesinde de yer alıyor.

Audi, bu ay çoğu Avrupa ülkesinde yeni nesil A3 Sportback için siparişleri kabul etmeye başlayacak ve teslimatların Mayıs ayı başında ulaştırılması planlanıyor. Yeni modeli ilk olarak alan müşteriler, ön spor koltuklar, alüminyum detaylar, paslanmaz çelik pedallar, koyulaştırılmış Matrix LED farlar, mat platin gri dış eklentiler ve titanyum gri 18 inç jantlar ile birlikte gelen A3 Sportback Edition One’ye sahip olacaklar. Benzinli modelin fiyatı Almanya’da 28.900 Euro olarak belirlenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu