Drift sırasında kaputunuz açılırsa ne yaparsınız?

Nissan 350Z ile drift yapan bir sürücü, açılan kaputu kapatmanın en eğlenceli yolunu bize gösteriyor

Drift yapmak hiç de kolay bir şey değil, özellikle doğru bir şekilde yapmak büyük bir beceri gerektiriyor. Bu 350Z’nin sahibi ise otomobiline o kadar hakim ki, bunu ön camı tamamen kapanmışken bile yapabiliyor!

Bu 350Z’nin direksiyonunun arkasındaki adam, drift becerilerini ve modifiye edilmiş otomobillerini YouTube üzerinden sergileyen Luke Fink adında biri. Avustralya’nın Queensland kentinde yapılan bir etkinliğine katılan Fink’in otomobilinin kaputu drift sırasında açılıyor. İlk önce biraz korkmuş gibi görünen sürücü, daha sonra ise paniğe kapılmadan durumu kontrol altına aldı.

400 beygirlik drift canavarı: Hyundai iMax N

Araç içerisinden çekilen görüntülerde, Fink’in bir dönüş sırasında aracını çok fazla kaydırdığını ve bu gerilime dayanamayan kaputun ise açılarak ön cama yapıştığını görüyoruz. Bu durumda ayağını gazdan çekmek yerine Nissan 350Z ile drifte devam eden Fink, çevre kontrolünü ise yan camlardan yapmak zorunda kaldı. Tüm bu olumsuzluğa rağmen başarılı bir performans sergileyen Fink, uygun anda ise aracını 360 derece döndürerek kaputu kapatmayı başardı.

Her ne kadar göze hoş görünse de bu hareketin oldukça tehlikeli olduğunu hatırlatalım. Ayrıca, Luke Fink’in bunu bir etkinlikte yaptığını ve uygun ekipmanlara sahip olduğunu söylemekte yarar var. Lütfen bu ve bunun gibi hareketleri trafiğe açık yollarda denemeye kalkmayın. Hepinize güvenli sürüşler diliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu