Alfa Romeo Giulietta ömrünün sonuna geldi

Alfa Romeo, 2020 bitmeden önce Giulietta’nın fişini çekmeyi planlıyor. İtalyan markanın SUV modellere yönelmek istemesiyle uzun zamandır piyasada olan Alfa Romeo Giulietta, doğrudan bir halefe sahip olamayacak.

Birkaç gün önce markanın SUV modeli Stelvio’nun GTA versiyonuna sahip olmayacağını aktaran Alfa Romeo Ürün Pazarlama Patronu Fabio Migliavacca, ”Giulietta, bu yıl sonu itibari ile ömrünü tamamlayacak” açıklamasında bulundu.”

Diğer tüm markalarda olduğu gibi Alfa Romeo da SUV modellere daha fazla yatırım yapmayı planlıyor. ”Eğilim C segmentindeki SUV’lar üzerine, bu yüzden Tonale SUV, Giulietta’nın yerini alacak.” ifadelerini kullanan Migliavacca, ” Sürüş dinamiklerinin Tonale için bir zayıf nokta olmasını beklemiyoruz” diye konuştu. Giulietta’ya kıyasla daha yüksek bir yapıya sahip olmasına rağmen Tonale’nin Alfa Romeo genlerine uygun bir sürüş dinamiğine sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

2010 yılından bu yana İtalya’nın Lazio bölgesindeki Piedimonte San Germano fabrikasında üretilen Alfa Romeo Giulietta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra, Peugeot 308 ve diğer kompakt hatchbackler ile yarışıyordu. 6 ileri manuel ve otomatik şanzımana ev sahipliği yapan modelde çeşitli benzinli ve dizel motorlar görev yapıyor.

Avrupa’da 2011 yılında 78.911 adetlik satış başarısını gösteren Giulietta, geçen yılların ardından bu başarısını devam ettiremedi. Geçtiğimiz yıl sadece 15.690 adetlik satış rakamına ulaşabilen Giulietta, 410.779 adet satış yapan Golf’ün oldukça gerisinde kalmıştı.

Biraz da Giulietta’nın yerine gelecek olan kompakt SUV model Tonale’den bahsedelim. 2019 yılında Tonale Concept adı altında ilk ipuçları paylaşılan modelin bazı görselleri internete sızdırılmıştı. (Resimleri aşağıda ve yukarıda görebilirsiniz) 2021 yılının ilk yarısında üretim modelinin resmi tanıtımının yapılması planlanan Tonale, Alfa Romeo’nun hibrit güç aktarma organlarını kullanan ilk modeli olacak. Jeep Renegade ve Compass modellerinde de yer alan 1.3 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motora ev sahipliği yapacak olan hibrit sistem, içerisinde barındırdığı elektrik motoru ile birlikte 190 ve 240 beygir arasında güç üretebilecek.

Bakalım Alfa Romeo, bu stratejisi ile daha yüksek satış rakamlarına ulaşabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu