400 beygirlik drift canavarı: Hyundai iMax N

Hyundai’nin N Departmanı i30 N ile büyük beğeni topladıktan sonra şimdi daha dikkat çekici bir proje ile karşımızda; Hyundai iMax N Drift Bus.

8 kişilik bu drift canavarı ilk olarak Hyundai Almanya’nın 1 Nisan şakası olarak ortaya çıkmıştı. Bu şakayı ciddiye alan Hyundai Avustralya ise 2019 World Time Attack Challenge etkinliğinde yarışmak için Hyundai iMax N Drift Bus’ı ortaya çıkardı.

iMax N’de standart 2.5 litrelik CRDi dizel motorun yerine 407 beygir güç ve 555 Nm tork üretebilen 3.5 litrelik çift turboşarjlı bir V6 kullanılmış. Üretilen gücün tamamı 8 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla arka tekerleklere iletiliyor.

Hyundai i30 modeli artık satılmayacak!

Araçta yapılan değişiklikler motorla sınırlı değil tabi ki; elektronik kontrollü amortisör ve geliştirilmiş frenlere yer verilen araçta, i30 N’den tanıdığımız 19 inçlik alaşım jantlar kullanılmış. iMax N’in en dikkat çekici özelliği ise tamamen drift yapmak için geliştirilmiş olması. Drift Bus adını sonuna kadar hakeden araç, 8 kişi taşırken sunduğu 50:50’lik ağırlık dağılımıyla da bunu kanıtlar nitelikte.

Hyundai iMax N, diğer N modellerinden tanıdığımız açık mavi rengiyle göz dolduruyor. Koreli üreticinin maalesef bu aracı üretime sokma gibi bir niyeti yok. Hyundai Avustralya da aracı üretme nedenlerini ‘sürücüler için heyecan verici araçlar üretme tutkularını göstermek ve bunu yaparken mümkün olan en fazla yolcuyu taşımak’ olarak nitelendiriyor.

iMax N, hafta sonu boyunca Clubsprint Class, Flying 500 ve Drifting Cup etkinliklerinde yarışacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu