Volkswagen, haftada 2 milyar Euro kaybediyor

Koronavirüs tüm sektörler gibi otomotiv endüstrisini de sekteye uğratmaya devam ediyor. Volkswagen de bu durumdan etkilenen markalardan sadece biri. Audi, Porsche, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti ve Lamborghini’nin sahibi olan Grup, Ducati motosikletlerinin yanı sıra MAN ve Scania kamyonlarını da üretiyor.

Alman TV kanalı ZDF’ye konuşan VW Grup CEO’su Herbert Diess, otomobil üreticisinin haftada yaklaşık 2 milyar Euro’luk zararı nedeniyle şirketin işleri durdurma kararı alabileceğini belirtti.

Volkswagen Grubu’nun hali hazırda Çin dışında satış yapamadığını vurgulayan yönetici, ”Çin dışında satış veya gelir elde etmiyoruz” diye konuştu. Diess ayrıca VW’nin hala “haftalık yaklaşık 2 milyar avro ”olan sabit maliyetini karşılaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

”Üretimi yeniden düşünmemiz gerekiyor. Almanya’da Çin’de sahip olduğumuz bir disipline henüz sahip değiliz” diye konuşan Diess, “Sadece Çin, Kore veya diğer Asya ülkeleri gibi sorunu kontrol altına alırsak, krizden iş kaybı olmadan atlatma şansımız olur. Bu da çok keskin bir müdahale ile gerçekleşebilir. ” ifadelerini kullandı.

VW, şu anda işçilerini güvende tutarken üretime nasıl devam edileceğinin yollarını bulmaya çalışıyor. Küresel olarak 124 fabrikaya sahip olan Alman marka 671.000 kişiye istihdam sağlıyor. 72’si Avrupa’da olan bu fabrikaların 28 tanesi ise Almanya’da bulunuyor.

Alman gazetesi Boersen-Zeitung ile yapılan ayrı bir röportajda Volkswagen CFO’su Frank Witter, binek otomobil satışlarının Mart ayında % 40 düştüğünü ve şirketin henüz fazla herhangi bir banka kredisine başvurmadığını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu