Detroit Otomobil Fuarı da iptal edildi

Detroit Otomobil Fuarı koronavirüsün en son kurbanı oldu. Birçok yerel yayın organı salgının neredeyse tüm dünyayı sarmasının ardından etkinliğin iptal edildiğini belirtti.

Fuar alanı, COVID-19 hastalarını tedavi etmek amacıyla geçici bir hastahaneye dönüştürülecek

Henüz resmi olarak onaylanmamış olsa da, Ford ve GM’den yapılan açıklamalar da bu haberi doğrular nitelikte.

Ford’un iletişim şefi Mark Truby, The Detroit News’e “NAIAS organizatörlerini erteleme kararı konusunda tamamen destekliyoruz” açıklamasında bulundu. Truby, ”Topluluğumuzun sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimizdir… Fuarın 2021’de geri dönüşünü görmek için sabırsızlanıyoruz” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Bu süreçte fuara ev sahipliği yapan TCF merkezi yeni ve konsept otomobilleri ağırlamak yerine COVID-19 hastalarını tedavi etmek amacıyla geçici bir hastahaneye dönüştürülecek. ABD Ordusu Mühendisler Birliği Detroit Bölgesi’nin Facebook sayfası, Michigan Ulusal Muhafızlarının yanı sıra eyalet ve federal kurumların, büyük kompleksin hastalar için “alternatif bakım tesisine” nasıl dönüştürüleceğini planlamak için bugün daha önce TCF Merkezi’ni ziyaret ettiğini paylaştı.

https://www.facebook.com/USACEDetroitDistrict/posts/10158138832735917

ABD’de bazı hastahanelerin maksimum kapasiteye ulaşmasının ardından bu tür söylentiler yayılmaya başlamıştı. Her geçen gün artan koronavirüs vakalarının ardından bu tür çalışmaların farklı bölge ve ülkelerde de yapılması bekleniyor.

İlk defa yaz mevsiminde düzenlenecek olan Detroit Otomobil Fuarı’nın Haziran ayında yapılması planlanıyordu. Volkswagen ID.4 gibi modeller de yine bu fuarda görücüye çıkacaktı. GM yöneticisi Terry Radigan da Detroit Otomobil Fuarı için yeni modeller hazırladıklarını duyurmuştu.

Cenevre Otomobil Fuarı’nın iptal olmasının ardından Pekin ve New York Otomobil Fuarları da koronavirüs kurbanı olmuştu. Goodwood Hız Festivali de yine bu salgından nasibini almıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu