2021 Audi A3 Sedan yüzünü gösterdi

Audi, sonunda 2021 A3 Sedan modelinin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Beklendiği gibi 2021 A3 Sportback baz alınarak geliştirilen model yeni teknolojileri içerisinde barındırıyor.

Yeni nesil Audi A3 Sedan’ın boyutları genel olarak artmış

MQB Evo platformu üzerinde yükseen 2021 Audi A3 Sedan, 40 mm artarak 4.500 mm’lik uzunluğa kavuşmuş. Dingil mesafesi değişmeyen modelin genişliği 20 mm artarak 1.820 mm’ye ulaşmış. Yeni modelin yüksekliği de 10 mm artarak 1.430 mm olarak ölçülüyor.

Boyutlardaki değişiklikler ve daha düşük oturma pozisyonu ile birlikte kompakt sedan modelin ön bölümde 20 mm daha fazla baş ve omuz mesafesi sunduğu belirtildi. Aracın 425 litrelik bagaj kapasitesi ise değişmeden kalmış.

Tasarım olarak baktığımızda ise 2021 A3 Sedan, hatchback kardeşi ile sadece arka bölümde ayrılıyor. Uzayan arka bölümü ile birlikte hatchback kardeşinden 150 mm daha uzun olan model, stop lambalarını da birebir kardeşinden almış.

2021 Audi A3 Sedan, kullanılan daha geniş difüzör ve aktif ızgara kapakları sayesinde aerodinamik açıdan da önemli bir gelişim kaydetmiş. Yeni sedan modelin rüzgar direnç katsayısı 0.25 cd olarak ölçülmüş. Selefinde ise bu rakamın 0.29 cd olduğunu görüyoruz.

İçe bölüme geçtiğimizde de bir sürprizle karşılaşmıyoruz. A3 Sportback’ten tanıdığımız 10.25 inçlik dihital gösterge paneli ve sürücüye dönük 10.1 inç boyutundaki MMI bilgi-eğlence sistemi ekranı sedan modelde de bizleri karşılıyor. Selefine göre bağlantı sistemleri konusunda da gelişme gösteren ikinci nesil A3 Sedan, özellikle MMI Navigation Plus sistemi ile öne çıkıyor.

Sürücü destek sistemlerini de hatchback kardeşinden alan sedan versiyonda, adaptif hız sabitleyici, yakıt verimlilik asistanı, yola çıkış uyarı sistemi, çapraz trafik asistanı ve benzeri birçok sisteme yer verilmiş.

2021 Audi A3 Sedan ilk olarak TFSI ve TDI motorlar ile birlikte sunulacak. Giriş seviyesinde 35 TFSI adı ile anılan 150 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli ünite yer alıyor. Bu güç ünitesi 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı S Tronic şanzımanla tercih edilebilecek. Çift kavramalı şanzıman tercih edildiğinde standart olarak 48 V’lik yarı hibrit sistem de araçta sunulacak.

150 beygir güç üreten 2.0 litrelik TDI dizel motor da diğer bir seçenek olarak yeni A3 Sedan’da yer alıyor. Bu ünite sadece 7 ileri çift kavramalı şanzımanla satın alınabiliyor. Ülkemizde ise 1.6 TDI motorlu modelleri görebiliriz.

Audi, yeni A3 Sedan’ın Nisan ayı sonunda Almanya ve diğer Avrupa pazarlarında satışlarına başlayacak. Teslimatların ise yaz aylarında başlaması planlanıyor. 35 TFSI modelinin fiyatları ise 29.800 Euro’dan başlıyor. Daha sonra piyasaya sürülecek daha az güce sahip benzinli modelin ise 27.700 Euro’luk fiyat etiketine sahip olacağı öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu