2021 Volkswagen Tiguan daha sportif görünecek

Volkswagen’in dünya çapında en çok satan modeli olan Tiguan’ın ikinci nesli makyaj operasyonuna hazırlanıyor. Marka tarafından paylaşılan resmi görselde 2021 Volkswagen Tiguan daha sportif bir görünümle karşımıza çıktı.

Alman otomobil devi yenilenecek olan modelin iç ve dış bölümünde önemli güncellemeler vaat ediyor. Paylaşılan eskiz görüntüsü de aracın oldukça dinamik oranlara sahip olacağını ortaya koyuyor.

Bu tasarımın üretim modeline ne kadar yansıyacağı ise henüz belirsiz. Makyaj operasyonu umarız sadece aydınlatma elemanlarını ve ön ızgarayı kapsamaz. İç bölümde en büyük değişim yeni bilgi-eğlence sistemi ile olacak. Yeni araç içi bağlantılarını destekleyecek olan sistemin güncelleme desteği alması da bekleniyor.

2021 Volkswagen Tiguan

Yenilenecek olan Tiguan’ın kabininde yeni bilgi-eğlece sisteminin yanı sıra direksiyonun da elden geçirilmesi sürpriz olmaz. Döşeme güncellemeleri de yine makyaj operasyonunun bir parçası olacaktır. Bunun yanı sıra opsiyon listesinde de yeni seçenekler görebiliriz.

2021 Volkswagen Tiguan, Avrupa’da hibrit versiyonu ile birlikte sunulacak. GTE takısını alması beklenen model, altyapısını Golf GTE ile paylaşacak. 1.4 litrelik turbo beslemeli motora eşlik eden elektrikli güç ünitesine sahip olacak olan şarj edilebilir hibrit model, 245 beygir güç ve 400 Nm tork sunabilir.

Model gamının tepesinde yer alacak olan Tiguan R’ın da yine motorunu Golf R’den alması bekleniyor. 300 beygir güç üretebilen 4 silindirli 2.0 litrelik motor DSG şanzıman aracılığıyla gücünü 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemine aktarabilecek.

Yeni modelin tanıtım tarihi ise henüz bilinmiyor ancak birkaç ay içerisinde modelin internet üzerinden bir tanıtımı gerçekleşecektir diye düşünüyoruz. O zamana kadar elimize geçen bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu