3.500 kiralık araç Florida’da kül oldu

Southwest Florida Uluslararası Havaalanı’nda meydana gelen büyük bir yangında 3.500’den fazla kiralık araç yanarak kül oldu.

CNN’in yaptığı habere göre kiralık araç bölgesinde 20 adet otomobilin alev alması ile başlayan yangın, yetkililerin olay yerine gelmesine kadar 100 araca sıçramış. Tüm müdahalelere rağmen yangının genişlemesi ise önlenememiş.

Yangını söndürme girişimlerinde, Charlotte İlçe Şerif Ofisi’nin havacılık birimi yardımıyla 80 kez havadan müdahale yapılırken, Florida Ormancılık Servisi ve birden fazla itfaiye ekibi de yerden yardımı sağlamaya çalışmış. Yapılan haberlerde duman yüksekliğinin 32 km’ye ulaştığı yangın ancak 18 saat sonra kontrol altına alınabilmiş.

1.250 beygirlik Lamborghini Aventador Carbonado kül oldu

Gelen raporlarda, bölgedeki çalıların alev alması ile yangının çok çabuk yayıldığı belirtiliyor. Bu büyük yangındaki tek iyi haber ise herhangi bir yaralanmanın gerçekleşmemiş olması. Yaşanan yangında havaalanının da zarar görmediği ifade edildi.

Yangının hava trafiğine veya havaalanındaki operasyonlara etkilemediği belirtilirken, yangının sebebine ilişkin soruşturmalar ise devam ediyor.

Southwest Florida Uluslararası Havaalanı yangını söndürenlere teşekkür etmek için ise Facebook’tan bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda, “Bölgesel karşılıklı yardım itfaiye departmanlarına ve Orman Bölümü’ne, dün gece çıkan yangında RSW’ye yardım etme konusundaki kahramanca çabalarından dolayı teşekkür ederiz. Uçak Kurtarma ve Yangınla Mücadele Departmanı’nın cesaretlerini ve isteklerini takdir ediyoruz. Birlikte tüm yolcularımızı ve havaalanı ziyaretçilerini güvende tutabildiler.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu