Gizem dolu ortadan motorlu Ford Mustang

Ford zamanında ortadan motorlu bir Mustang üretmiş ama kendileri bile hatırlamıyor

Yıllar süren dedikoduların ardından Chevrolet en sonunda ortadan motorlu Corvette ile karşımıza çıkmıştı. Bir diğer ABD’li üretici Ford ise bunu yıllar öncesinde efsanevi modeli Mustang üzerinde uygulamış. 1966 yılında üretilen bu ortadan motorlu gizemli Mustang’in varlığından Ford’un kendisi bile habersizmiş.

Bu haber o kadar tuhaf ki çoğu kişi ilk duyduğunda şaka zannediyor ancak işin aslı oldukça farklı. Ford Performance ise aracın hikayesini bulmak için yoğun çaba harcıyor.

Şirketin yaptığı açıklamada, “Görmediğimiz veya duymadığımız çok az şey var… ama arada bizleri oldukça şarşırtan bir durumla karşılaşabiliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Bu yüzden Ford hayranlarından, bu ortadan motorlu Mustang’ın gizeminin ortaya çıkartılmasında yardımcı olmalarını istiyorlar.

Şirket gizemli model hakkında fazla bir bilgiye sahip değil. Hikaye ise yaklaşık beş yıl önce Ford Arşiv başkanı Dean Weber’in 2 Mayıs 1966’da bir tasarım stüdyosunda çekilen dört fotoğrafı keşfetmesiyle başlıyor. Ford Mustang temelli bir ortadan motorlu otomobili ortaya koyan fotoğrafları gören Weber, aracı tanımakta zorlanıyor.

İşte dünyanın en pahalı Mustang’i

Aracı tanımlayamayan Weber, bunun üzerine yazar ve eski Mustang pazarlamacısı John Clor’un aracın ne olduğunu bilip bilmediğini soruyor. Clor da benzer bir tepki vererek bu fotoğraf çekimini hatırlamadığını ve böyle bir araç hakkında bilgisi olmadığını söylüyor. Weber bunun üzerine tTasarım stüdyosunda çalışanlara yöneliyor.

Ford’un eski tasarım başkan yardımcısı Jack Telnack da 1966’da herhangi bir ortadan motorlu Mustang projesi hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtiyor. Ford ürün planlayıcısı Hal Sperlich de emin olmamakla birlikte, o dönemde Ford’un üzerinde çalıştığı ortadan motorlu bir otomobilin yol versiyonunu test etmek için Mustang karoserinin kullanılmış olabileceğini söylüyor.

Ancak, orijinal Mustang’ın baş stilisti Gale Halderman, Mustang I Concept’inin daha önce yaratıldığını ve bu konseptin Mustang’in üretim versiyonuna dayanmadığını belirterek bu olasılığı da ortadan kaldırmış oldu.

Yapılan tüm araştırmalara rağmen aracın kimliği bir sır olarak kalmaya devam ediyor. Bu yüzden Ford araç hakkında bilgisi olan herkesten [email protected] adresine bir e-posta göndermesini istiyor. ”Bu gizemin kilidini açmaya” yardım eden kişi “özel bir ödül” alacak ve orta motorlu Mustang’ın bulmacasını çözmeye yardımcı olan insanlardan biri olarak adlandırılacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ortadan motorlu mustang bence o dönemde şasiye oturmasi cok zor fastback olduğu için arka alan çok dar

  2. Kesin SHELBY nin İşi bu Carroll Shelby yaşıyorsa ona sorsunlar o bilir söylemezsse onno ustanın selamı var desinler o zaman söyler?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu